10.20.2021 23:52

O noua dimensiune de incalzire

Incalzirea obisnuita cu apa calda,cu gaz sau cu curent degaja caldura in principal prin convectie-suprafete fierbinti degaja energie termica prin conducte termice in aerul din incapere si doar intr-o mica masura prin radiatie termica


Undele termice o noua dimensiune de incalzire

Sisteme de incalzire prin Panouri Radiante

Singurele panouri radiante infrarosu a caror putere absorbita scade cu 20% cand ajung la temperatura de lucru, emisivitatea ramanand constanta.

Incalzirea obisnuita cu apa calda, cu gaz sau cu curent degaja caldura in principal prin convectie-suprafete fierbinti degaja energie termica prin conducte termice in aerul din incapere si doar intr-o mica masura prin radiatie termica. Cota parte de radiatie termica este totusi decisiva pentru clima care se simte in incapere. Astfel, din punct de vedere fizic, confortul sobelor de teracota este determinat de o cota mare de radiatie termica unda de caldura comparabila cu cea a panourilor termoradiante.

Radiatiile infrarosii, de altfel ca si radiatiile luminoase, fac parte din marele domeniu al undelor electromagnetice.
Toate radiatiile sunt susceptibile de a fi transformate in caldura, insa radiatiile infrarosii sunt radiatii termice prin excelenta.
Radiatiile infrarosii le intalnim peste tot si sunt emise de toate corpurile a caror temperatura este mai mare decat zero absolut.
Soarele, care incalzeste pamantul, emite radiatii din domeniul ultraviolet, vizibil si in special radiatii infrarosii; panourile radiante si lampile cu incandescenta transforma in radiatii infrarosii cea mai mare parte din energia pe care o absorb.

Starea termica a unui corp, caracterizata de temperatura lui, este o consecinta a perturbatiilor complexe din interiorul atomului, in timpul carora energia termica a corpului se transforma in energie radianta. Astfel, toate corpurile a caror temperatura este diferita de zero absolut, radiaza neintrerupt energie sub forma de unde electromagnetice de diferite lungimi de unda.

Cand undele electromagnetice cad pe suprafata unui corp, ele sunt intr-o oarecare masura, absorbite de acesta, producand intr-o masura determinata cresterea agitatieie electronilor, atomilor, moleculelor sau sistemelor de molecule intalnite, transformandu-se astfel, din nou, in energie termica. Concomitent deci cu procesul de emisie neintrerupta, in natura are loc, totdeauna, procesul de absorbtie neintrerupta, adica are loc un transfer continuu de caldura prin radiatie.

Intre corpuri cu temperaturi diferite, se produc schimburi de caldura .Un corp cu o temperatura mai ridicata, transmite din caldura lui unui alt corp cu o temperature mai scazuta.

Informatii generale despre produs
alt

alt

Volumele incalzite sunt orientative existand diferente minus sau plus, in functie de gradul de izolare al spatiilor deservite si de posibilitatile de amplasare a panourilor radiante in functie de configuratia spatiului (numar pereti exteriori)0

Valorile precizate se refera la spatii cu pereti exteriori, cu izolatie medie: pereti caramida 37.5 cm, grosime, tencuiti, ferestre si usi clasice etanse.

Dimensionarea se va face deasemenea si in functie de destinatia spatiului.

Garantia este de 3 ani de la data semnarii protocolului de receptie.

alt

Principiul de functionare a panourilor termoradiante

Cedarea de caldura a elementelor de incalzit se realizeaza prin unda termica in infrarosu. Acesta produce radiatie termica cu un randament ridicat.

Transmiterea caldurii fara pierdere de energie

Undele termice transmit energia termica direct (imediat) si fara pierderi la transport catre toate corpurile solide din zona. Temperatura optima a spatiului se obtine prin temperatura de suprafata a materialelor inconjuratoare si a obiectelor de instalatii din incapere. Vinovatul pentru pierderi, in cazul sistemelor termice obisnuite – conductele, tevile de apa, camera cazanelor, camine, convectoare, puturi de aerisire – dispar in adevaratul sens al cuvantului si astfel, se poate economisi de trei ori, si anume la:
Costurile pentru energie
Costurile de instalatii
Costurile pentru reparatii si pentru revizii

Clima individuala si amenajare decorativa a spatiului

Instalarea elementelor de incalzire este foarte simpla si poate fi aleasa optim pentru orice spatiu individual. Se preteaza in aceeasi masura pentru spatii private, cladiri publice de la aeroporturi, spitale, banci, hoteluri, cabinete medicale si pana la muzee, pentru birouri sau spatii de productie de la sere si pana la spatii sterile fara praf. Amplasarea se poate face pur si simplu dupa principii practice, rationale, sau se pot interpune si accente individuale, creative de decoruri.

Instalare si montaj

Indiferent daca este vorba de o constructie noua, o transformare sau o modificare – incalzirea poate fi realizata in oricare din cazuri cu cheltuiala redusa, deoarece ea nu solicita practic nici un fel de prestatii tehnice de constructie. Pur si simplu trebuie sa existe doar un racord de curent de 220V 50 Hz priza sau racord direct de cablu. Elementele de incalzire pot fi amplasate conventional in nisele existente pentru elementele de incalzire, ca de exemplu sub fereastra, la jumatatea inaltimii camerei ca elemente decorative de perete sau in birouri (camere de lucru), pe tavan.

Comanda simpla

Transmiterea imediata a energiei termice, permite o reglare directa, cu economie de energie si o adaptare atat la conditiile schimbatoare interne sau externe, ca de exemplu temperatura exterioara, razele de soare si caldura de la iluminare. Reglarea se face prin termostate de interior obisnuite.

Date referitoare la capacitate si la putere

Tensiune: 220 Volt, 50 Hz curent alternativ sau continuu

Consum de putere:
– 400 pana la 800 Watt la temperatura de 20 grade Celsius
– 300 pana la 650 Watt la temperatura de lucru de 85-90 grade celsius
Temperatura de suprafata: 90 grade la putere maxima
Toate avantajele intr-o singura privire de ansamblu

Clima din incapere

Se simte caldura sobei de teracota
Fara pierdere de oxigen sau umiditate a aerului
Fara stratificare a caldurii
Igienic, fara ridicarea prafului (pentru clinici, spitale, atmosfera sterila)
Pereti uscati, indeparteaza ciuperca de mucegai
Recomandat de medici pentru alergie, astm si reumatism

Functionalitate

Ocupa putin loc: elemente de incalzit plate si compacte
Mareste suprafata utila: camera centralei poate fi folosita cu alta destinatie
Siguranta mare in exploatare: defectiunile sunt practic excluse; nu necesita revizie
Cel mai simplu mod de comanda si reglare
Masurare exacta a consumului; poate fi permanent controlat
Decontare exacta a consumului , eventual pe spatiu si element de incalzire
Durata mare de functionare

SC DRAGUS SRL
Cluj-Napoca
str.Garibaldi nr.18
tel./fax: 0264-420.456
mobil: 0744-609.105
e-mail: office@dragus.net
www.dragus.net

Prezenta lucrare este proprietatea Dragus SRL. Orice paragrafe copiate in alte publicatii sau site-uri, fara aprobarea, in scris, din partea SC Dragus SRL – duce la repercursiuni imediate.

 

Vizualizari: 2.203

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *