10.20.2021 23:40

Returnare ajutoarelor de incalzire

Mii de romani vor fi obligati sa restituie ajutoarele pentru caldura

Art. 4 de la „Crititerii de eligibilitate”  prevede ca: „Solicitantii si celelalte persoane cuprinse în cerere nu detin depozite bancare de peste 3.000 lei”.

Curtea de Conturi a descoperit ca foarte multi oameni ce au cerut ajutoare pentru incalzire au depozite bancare mai mari de 3.000 de lei si nu ar fi trebuit sa beneficieze de aceste ajutoare.

Cele 5 crititerii de eligibilitate sunt:

1. Beneficiaza de ajutor pentru încalzirea locuintei familiile ori persoanele singure, cetateni români, precum si cetateni straini ori apatrizi, cu domiciliul sau, dupa caz, resedinta în România, stabilita în conditiile legislatiei române.

2. Ajutorul pentru încalzirea locuintei, se acorda familiilor, respectiv persoanelor singure, care se încadreaza la punctul precedent, numai pentru locuinta de domiciliu sau, dupa caz, de resedinta a acestora (cea înscrisa în actele de identiate).

3. Solicitantii si celelalte persoane cuprinse în cererea si declaratia pe proprie raspundere nu detin bunu ri mobile/imobile sau terenuri, asa cum sunt prezentate ele în lista bunurilor care conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei.

4. Solicitantii si celelalte persoane cuprinse în cerere nu detin depozite bancare de peste 3.000 lei.

5. Foloseste ca modalitate de încalzire:

  • Energie termica din sistemul centralizat
  • Energie electrica
  • Gaze naturale
  • Lemne, carbuni sau combustibili petrolier

 

Daca o persoana nu se incadreaza in cele 5 conditii, teoretic nu ar avea dreptul la ajutoarele de incalzire.

Incalzire 

Vizualizari: 1.780

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *