01.17.2022 1:53

Reconsidera utilizarea polistirenului, ca material izolator

Izolatia este cheia reducerii emisiilor de carbon ale cladirilor. Dar agentii de suflare din polistirenul extrudat si din spuma poliuretanica pulverizata micsoreaza acest beneficiu.

Doua materiale de izolare obisnuite, sunt produse cu hidroflourcarbon, un agent de suflare, care este un gaz cu efect de sera.

In timp ce toate materialele utilizate la izolarea termica, reduc emisia de gaze de sera(prin reducerea energiei), izolarea cu aceste doua tipuri particulare de spume, rezulta in “perioade de recuperare” foarte lungi pentru potentialul incalzirii globale al izolatiei, zadarnicind chiar si cele mai bune incercari de a crea cladiri neutre dpdv al eliberarii de carbon.

Ar fi bine, daca constructorii care doresc sa micsoreze impactul asupra incalzirii globale, ar utiliza la izolare izolatii din fibra( celuloza,fibra de stical, vata minerala).

Cum obtinem nivele inalte de izolatie termica, e o problema semnificativa, totusi rar dam atentie faptului ca materialele de izolare termica, contribuie la emisia de gaze de sera si la incalzirea globala; contributia se face prin doua cai: prin utilizarea energiei la creare si emisia de gaze de sera care rezulta din procesul de fabricatie si transportul materialelor si prin pierderile de agenti de pulverizare care sunt puternice gaze de sera.

Daca obiectivul tau, este sa creezi o cladire sau o casa, care sa aiba doar o contributie mica sau inexistenta la incalzirea globala, atunci e de luat in considerare materialele de izolare pe care le folosesti.

Pe langa pontentialul de incalzire al agentilor de pulverizare, mai exista si problema substantelor ignifuge.

Toate materiale de izolare tip spuma, sunt creata cu substante ignifuge halogenate (cu brom si clor), pentru care exista o ingrijorare in crestere in ce priveste impactului pe care-l asupra mediului si sanatatii.

In timp ce industria producatorilor de izolatii din polistiren, trece (cel putin asa spun) fac tranzitia la agenti de pulverizare, care nu contribuie la incalzirea globala, ar trebui sa se concentreze si pe rezolvarea problemei substantelor ignifuge halogenate, utilizatate in fabricarea materialelor izolatoare termice.

Avand aceste informatii, tu ai folosi polistirenul (sub orice forma) la izolarea termica a casei tale?

652x450_071452-polistiren

Sursa. 

Vizualizari: 3.341
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *