01.16.2022 10:53

Programul Prima Casa

Situatia garantiilor PRIMA CASA pâna la data de 08 octombrie 2012

De la începutul Programului Prima Casa si pâna la data de 08 octombrie 2012 au fost emise în total 74.426 garantii pentru finantari accesate în valoare de peste 2.917.000.000 Euro.

Pentru anul 2012 mai este disponibil un plafon de garantare de aproximativ 300.000.000 Euro, ce include si suplimentarea de 200.000.000 Euro aprobata prin HG nr. 577/2012.

Informatii generale despre Programul Prima Casa 4

• Plafonul maxim al creditului garantat de stat este de:

o 60.000 Euro – pentru o locuinta veche

o 70.000 Euro – pentru o locuinta noua

o 75.000 Euro – pentru o locuinta colectiva construita de la zero

ATENTIE !!!

Daca locuinta pe care doriti sa o achizitionati este mai scumpa, va trebui sa suportati diferenta de bani.

• Avansul este de 5% din valoarea imobilului, iar comisionul catre Fondul de Garantare este de 0,49% pe an.

• Dobânda, în cazul creditelor în euro, este cel mult egala cu EURIBOR la trei luni + 4%, iar cea la creditele în lei este maximum ROBOR la trei luni + 2,50%.

Ce aduce nou Programul Prima Casa 4?

Statul nu va mai garanta integral creditele – bancile participante îsi vor asuma în proportie de 50% riscul de nerambursare a creditelor acordate.

Ce locuinte pot fi achizitionate?

• locuinte finalizate, destinate achizitionarii, inclusiv cele construite si date în exploatare prin programele derulate de A.N.L.

• locuinte nefinalizate, aflate în diverse faze de constructie, destinate achizitionarii dupa finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de A.N.L.

• locuinte noi, destinate achizitionarii dupa finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de A.N.L.

Prima Casa 4 va permite sa va construiti propria casa. Este vorba despre:

• locuinte care urmeaza sa se construiasca de catre beneficiari individuali, inclusiv cele care se construiesc prin programele derulate de A.N.L.

• locuinte care urmeaza sa se construiasca prin asociatii fara personalitate juridica constituite de minimum doi beneficiari.

Conditia obligatorie este ca terenul pe care se construieste locuinta colectiva sa fie în proprietatea a cel putin unuia dintre membrii asociatiei.

Vreti sa stiti daca puteti cumpara sau construi o casa prin programul Prima Casa 4? Iata care sunt criteriile de eligibilitate:

• daca detineti o locuinta cu o suprafata utila mai mica de 50 mp puteti accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpara o locuinta cu o suprafata mai mare;

• daca detineti cote parti dintr-o locuinta puteti beneficia de credite garantate de stat pentru a achizitiona diferenta de cote-parti;

• aveti dreptul sa achizitionati, în cadrul Programului, o singura locuinta finalizata, aflata pe teritoriul României, înscrisa în cartea funciara în conditiile legii; la fel, puteti construi doar o casa, singur sau împreuna cu alte persoane, respectând reglementarile în vigoare referitoare la programul Prima Casa 4;

• trebuie sa dispuneti de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie a locuintei si/sau care acopera diferenta dintre pretul de achizitie a locuintei rezultat din antecontractul de vânzare-cumparare si finantarea garantata;

• trebuie sa constituiti un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egala cu trei rate de dobânda, valabil pe întreaga durata a finantarii;

• trebuie sa pastrati locuinta achizitionata cel putin 5 ani de la data dobândirii;

• trebuie sa asigurati locuinta achizitionata împotriva tuturor riscurilor si sa desemnati statul român, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, ca beneficiar al politei de asigurare, pe toata durata finantarii. 

Vizualizari: 1.681
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *