01.21.2022 0:03

Prima casa si Prima masina- in noiembrie se va decide daca cele două programe vor continua

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat, marti, ca o decizie in privinta continuarii în 2016 a programelor ‘Prima Casa’ si ‘Prima Masina’ va fi luata in cursul lunii noiembrie, in urma unei analize privind impactul implementarii acestora.

‘La Finante analizam pentru a vedea exact care a fost impactul, care au fost avantajele, daca au fost alte probleme legate de implementare, de tintele pe care le asteptam. Ma pronunt atunci cand stiu exact care au fost efectele unui astfel de program, pentru ca au fost voci si contra si pro’, a declarat ministrul Finantelor Publice, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria.

Teodorovici a precizat ca o decizie privind programul ‘Prima casa’ va fi luata in cursul lunii noiembrie. ‘In cursul lunii noiembrie, pentru ca trebuie sa facem bugetul, sa stim exact daca prindem si in anul urmator suma necesara. Tot in noiembrie vom decide si acest lucru’, a spus el.
Ministrul de Finante a explicat ca si in privinta programului ‘Prima masina’ se va proceda la fel. ‘Este aceeasi abordare si aici. Trebuie vazut ce s-a dorit initial, care au fost eventualele piedici in calea celor care ar fi putut sa acceseze un astfel de program, daca putem sa aducem schimbarile necesare in directia respectiva si daca da il putem mentine, desigur mult imbunatatit’, a completat Teodorovici.

El a dat ca exemplu loteria bonurilor fiscale, program care a fost modificat, astfel incat suma alocata ca fond de castiguri sa fie impartita intre mai putini castigatori, crescand astfel valoarea premiilor acordate.

729b41ef-b932-43f7-8b4b-127d5c56a229

Sursa. 

Vizualizari: 2.458

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *