06.12.2021 11:55

Prima casa inainteaza greu

Foarte putini romani si-au luat un credit cu Prima Casa pana in prezent.

Prima casa inainteaza greu

Foarte putini romani si-au luat un credit cu Prima Casa pana in prezent.

Programul Prima Casa a pornit la drum foarte greoi. Destul de putini romani se pot lauda ca au accesat un credit garantat de stat prin acest program cu toate ca a trecut deja o luna de la lansare.
Adevarul este ca rezultatul este mult sub asteptarile Guvernului. Care ar fi motivele pentru care nu se prea inghesuie lumea la achizitia de apartamente ? Poate ca mai asteapta sa mai scada un pic piata imobiliara, pentru ca se zvoneste ca varful de criza va fi abia in septembrie iar pana in septembrie mai este vreme sa mai coboare piata cu cateva procente.

Daca pana acum un an preturile au crescut fara limita este posibil ca acuma scadera sa fie de aceeasi natura. Oricum, exact ca si cresterea exagerata, scaderea va fi de scurta durata, scurta durata insemnand luni de zile, bineinteles.

Se spunea ca acest program va transforma multi chiriasi in proprietari, deoarece rata lunara pentru un apartament de 1 sau 2 camere, imobile ce se muleaza cel mai bine pe acest program, avand in vedere ca sunt sub 60.000 de Euro, ar ar deveni mai mica decat chiria platita pentru acelasi tip de imobil.

Cum insa si chiria lunara a venit in pas cu criza si a devenit mai mica in ultima perioada, oamenii mai stau sa se gandeasca daca sa devina proprietari sau sa astepte vremuri ceva mai bune pentru a face acest pas.

Vizualizari: 1.026

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *