01.26.2021 17:26

Locuinte sociale pentru 66 de familii

Primaria municipiului Cluj-Napoca continua proiectele de investitii n vedere asigurarii de solutii locatice pentru categoriile cu nevoi sociale

Locuinte sociale pentru 66 de familii clujene

Primaria municipiului Cluj-Napoca continua proiectele de investitii n vedere asigurarii de solutii locatice pentru categoriile cu nevoi sociale

Str. Taberei nr. 4

30 de familii clujene au primit astazi cheile noilor locuinte construite de Primaria municipiului Cluj-Napoca. Apartamentele sunt situate n imobilul cu regim de naltime S (partial) + P + 4E + Mansarda, au o camera si dependinte, cu functionalitate optima si au fost realizate prin reconversie functionala a unor blocuri pentru nefamilisti preluate de la MApN. Lucrarile care s-au realizat au fost de recompartimentare a spatiului n asa fel nct sa fie create bai pentru fiecare unitate locativa n parte, precum si un numar de metri patrati n conformitate cu standardele de locuire europene.

Executantul lucrarii a fost asocierea SC Construdava SRL – SC Stoneco SRL Baia Mare, iar valoarea contractului a fost de 1.220.520 lei.

Dotari

Fiecare dintre apartamente este dotat cu centrala termica proprie, care va fi racordata la alimentarea cu gaze naturale n urma semnarii contractelor locatarilor cu frunizorul de gaze naturale.

Totodata, apartamentele sunt predate cu parchet laminat, grupruri sanitare, gresie si faianta n baie si bucatarie, tmplarie PVC si geam termopan.

Pe fiecare dintre etaje exista un spatiu comun destinat uscatoriei.

Str. Cojocnei nr 97

Aici au fost predate cheile celor 36 de familii care vor avea ncepnd de astazi o casa. Apartamentele sunt asemanatoare celor de pe str. Taberei si au fost realizate deasemenea prin reconversie functionala. Excutantul lucrarilor a fost asocierea SC Construdava SRL- S.C. Stoneco SRL Baia Mare, iar valoarea se ridica la 1.390.567,50 lei.

Dotari

Fiecare dintre apartamente este dotat cu centrala termica proprie, care va fi racordata la alimentarea cu gaze naturale n urma semnarii contractelor locatarilor cu frunizorul de gaze naturale.

Totodata, apartamentele sunt predate cu parchet laminat, grupruri sanitare, gresie si faianta n baie si bucatarie, tmplarie PVC si geam termopan.

Pe fiecare dintre etaje exista un spatiu comun destinat uscatoriei.

Este pentru mine o mare bucurie sa pot oferi astazi, n calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca, un camin pentru 66 de familii de clujeni, care asteapta acest lucru de foarte mult timp, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Background

Situatie cereri locuinte sociale n 2011

Reamintim ca numarul total al celor care au primit prin repartitia n baza listei de prioritati o locuinta sociala din fondul de stat este de 94, n afara celor 66 de locuinte noi de pe strada Cojocnei nr. 97, si Taberei nr. 4, iar restul de 28 n alte locatii din oras.

n lista de prioritati pentru 2011 au fost nregistrate 498 de cereri pentru locuinte sociale (inclusiv cele distribuite pe Taberei si Cojocna).

Chiria variaza ntre 50 si 200 de lei pe luna, n functie de suprafata locuintei, zona unde se afla si veniturile titularului.

Lista finala de prioritati pentru anul 2011 pentru repartizarea prin nchiriere a locuintelor sociale cuprinde 498 persoane si a fost aprobata prin HCL 175/2011. Criteriile de acordare au fost stabilite prin HCL NR. 389/2010.

Chiria este cuprinsa ntre 50 si 300 lei (n functie de suprafata).

Alte proiecte de locuinte sociale

1. Locuinte sociale pe fonduri europene

Primaria municipiului Cluj-Napoca continua proiectele de investitii n vedere asigurarii de solutii locatice pentru categoriile cu nevoi sociale. n acest sens, atragerea de fonduri europene este una dintre directiile pe care ne concentrm cu att mai mult cu ct exista surse eligibile prin axa 1.1 din Programul Operational Sectorial destinat polilor de crestere.

Un astfel de proiect este cel de pe str. Iuliu Coroianu nr.5, unde prin reconversie functionala a unui imobil, se vor obtine 46 de locuinte cu una si doua camere. Proiectul prioritar Case sociale integrate pentru comunitate, str. Iuliu Coroianu nr. 5, se afla actualmente n faza de evaluare, urmnd ca dupa rapoartele favorabile ale expertilor sa se treaca la cea de precontractare. Bugetul total al proiectului este de 10.116.118,74 lei, din care 7.987.461,62 lei reprezinta suma nerambursabila solicitata din cadrul programului, iar 2.128.657,12 lei reprezinta cofinantarea de la bugetul local.

Un alt proiecteste cel de pe str. Albac nr. 21 care prevede realizarea a 24 locuinte sociale de calitate realizate prin reconversie functionala. Fiecare locuinta va dispune de o camera de zi, precum si de o baie si bucatarie individuale. Pozitionarea lor n cadrul imobilului reabilitat va fi astfel: la parter se vor amenaja 8 apartamente iar la etajele superioare se vor amenaja cte 4 apartamente. De asemenea, la parter va fi pusa n functiune o centrala termica pentru asigurarea ncalzirii ntregului imobil. Finisajele propuse: pardoselile vor fi din lemn, ceea ce va asigura protectie termica. La nivelul bailor si al bucatariilor, pardoseala va fi din gresie. Tmplaria de fatada este de tip termopan din PVC, usile de acces n incinta la intrare si pe holul casei scarii vor fi din PVC iar usile de intrare n apartamente vor fi metalice. Balustradele la casa scarii sunt din confectii metalice, iar zugravelile exterioare vor fi lavabile n culori calde. Pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, la intrarea n cladire va fi montata o rampa de acces special.

Bugetul total al proiectului este de 2.062.312,00 lei, din care 1.621.431,85 lei reprezinta suma nerambursabila solicitata din cadrul programului, iar 440.880, 15 lei reprezinta cofinantarea de la bugetul local.
 

Vizualizari: 1.432

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *