01.26.2021 18:52

Locuinte sociale pe str. Albac

Pe str. Albac nr. 21 Primaria municipiului Cluj-Napoca va realiza, prin reconversie functionala locuinte sociale de calitate pentru anumite categorii de clujeni.


Locuinte sociale de calitate pe strada Albac nr. 21

Pe str. Albac nr. 21 Primaria municipiului Cluj-Napoca va realiza, prin reconversie functionala locuinte sociale de calitate pentru anumite categorii de clujeni.

Este vorba despre un proiect depus pentru accesarea de finantare nerambursabila n vederea reabilitarii si modernizarii acestui imobil prin intermediul unei solutii de proiectare durabila.

Principalele categorii de lucrari necesare la acest imobil sunt:

– Lucrari de consolidare n tronsonul nord al blocului din str. Albac;

– Lucrari de izolatii la acoperisul existent;

– Realizarea unei scari exterioare pentru accesul la etajele superioare;

– Lucrari de arhitectura, prin care se va realiza recompartimentarea actualei functionalitati.

Astfel, la nivelul tronsonului nord al imobilului, care se afla ntr-o stare tehnica avansata de degradare, vor fi create prin recompartimentare, un numar de 24 locuinte sociale destinate cetatenilor, viitori beneficiari ai rezultatelor proiectului.

Fiecare dintre cele 24 de locuinte sociale va dispune de o camera de zi, precum si de o baie si bucatarie individuale. Pozitionarea lor n cadrul imobilului reabilitat va fi astfel: la parter se vor amenaja 8 apartamente iar la etajele superioare se vor amenaja cte 4 apartamente. De asemenea, la parter va fi pusa n functiune o centrala termica pentru asigurarea ncalzirii ntregului imobil.

Finisajele propuse: pardoselile vor fi din lemn, ceea ce va asigura protectie termica. La nivelul bailor si al bucatariilor, pardoseala va fi din gresie. Tmplaria de fatada este de tip termopan din PVC, usile de acces n incinta la intrare si pe holul casei scarii vor fi din PVC iar usile de intrare n apartamente vor fi metalice. Balustradele la casa scarii sunt din confectii metalice, iar zugravelile exterioare vor fi lavabile n culori calde. Pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, la intrarea n cladire va fi montata o rampa de acces special.

Acest proiect investitional, care are ca obiectiv principal modernizarea, reabilitarea si dotarea cu utilitati a obiectivului aflat n proprietatea municipiului Cluj-Napoca, municipalitatea clujeana urmareste mbunatatirea calitatii vietii cetatenilor, folosind o solutie tehnica moderna si performanta.

Proiectul Locuinte sociale de calitate, str. Albac nr. 21, va fi contractat de municipiul Cluj-Napoca, n calitate de beneficiar, pentru atragerea de fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli urbani de crestere, Domeniul major de interventie 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul Poli de crestere, categoria de operatiuni: reabilitarea infrastructurii sociale, inclusiv pentru reconversia obiectivelor investitionale n vederea realizarii de locuinte sociale de calitate.

Primaria municipiului Cluj-Napoca a depus spre finantare n septembrie 2010, proiectul prioritar Locuinte Sociale de Calitate, str. Albac nr. 21, iar acesta a trecut de toate etapele de evaluare, fiind actualmente n faza de precontractare. Dupa semnarea contractului de finan?are ntre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional si Municipiul Cluj-Napoca vor fi demarate procedurile de achizitie a lucrarilor de reabilitare, a serviciilor de dirigentie de santier, a serviciilor de publicitate, a serviciilor de audit, precum si a serviciilor de asistenta tehnica din partea proiectantului.

Prin HCL nr. 230 din 14 iunie 2011 a fost aprobat proiectul si cheltuielile bugetare legate de proiectul Locuinte sociale de calitate, str. Albac nr. 21, astfel:

– bugetul total al proiectului este de 2.062.312,00 lei, din care 1.621.431,85 lei reprezinta suma nerambursabila solicitata din cadrul programului, iar 440.880, 15 lei reprezinta cofinantarea de la bugetul local.

– cofinantarea este constituita din 33.090,45 lei care reprezinta contributia solicitantului la cheltuielile eligibile, reprezentnd un procent de 2% din total cheltuieli eligibile, 12.874, 99 lei care reprezinta contributia solicitantului la cheltuielile neeligibile si 394.914,71 lei valoarea TVA, cheltuiala neeligibila.

Perioada de implementare a proiectului este estimata la 16 luni de la semnarea contractului de finantare, implicnd planificare multianuala bugetara.

sursa: Primaria Cluj-Napoca

 

Vizualizari: 1.044

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *