12.09.2021 5:26

Intabulare cladirilor neterminate!

Cladirile neterminate se pot inscrie in baza unui certificat de atestare conform prevederilor din Legea nr. 197/2016 privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 22/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii se va aplica de la data de 4 noiembrie 2016.

In baza unui certificat de atestare cladirile neterminate vor putea fi intabulate conform Legii 197/2016! Ne referim aici la constructiile care nu au fost terminate în termen, care s-au construit altfel decât prevedea autorizatia de construire sau pentru care nu s-a facut receptia la final.

Cei care vor sa faca operatiuni de împartire sau comasare a parcelelor pentru a iesi din indiviziune, nu vor mai fi nevoiti sa obtina un certificat de urbanism pentru toate situatiile.

De asemenea aceiasi lege prevede si obtinerea Autorizatiei de Construire in regim de urgenta, adica in 15 zile si nu in 30 de zile, bineinteles cu un tarif suplimentar!

Cei ce mostenesc un drept de concesiune asupra unui teren îl pot înscrie în cartea funciara în temeiul actului prin care le-a fost transmis dreptul, chiar si în situatiile în care nu a fost emis un act administrativ de concesiune si chiar daca în actul de transmitere a dreptului de proprietate nu s-a prevazut expres transmiterea acestei concesiunii.

Aceasta noua lege prevede si posibilitatea de a obtine, pâna la finalizarea lucrarilor, a proceselor verbale de receptie partiala. Acestea se vor solicita de catre investitor pentru a atesta stadiul fizic în care au ajuns lucrarile.

Autorizatie de construire pentru lucrarile care presupun schimbarea destinatiei unei constructii nu mai este necesara în situatia în care pentru realizarea acestei schimbari nu sunt necesare lucrari pentru care legea cere Autorizatie de Construire.

Aceste prevederi se aplica persoanelor direct implicate în lucrarile de construire. Toate acestea incepand cu 4 noiembrie 2016.

Proiect casa 

Vizualizari: 31.036

Comentarii (2):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *