10.19.2021 19:18

Inchiderii rampei de gunoi din Pata Rât

Informare Pata-Cluj cu privire la situatia închiderii rampei

Închiderea definitiva a rampei de gunoi din Pata Rât în 26 iunie 2015 creeaza o situatie de risc si amenintare a sigurantei celor aproximativ 700 persoane care au ramas fara nicio sursa de venit.

Acest lucru ameninta atât viata cât si sanatatea membrilor comunitatilor care traiesc acolo, drept urmare, situatia exceptionala creata de închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât necesita, fara îndoiala, adoptarea de masuri coordonate si actiuni urgente, precum si alocarea de resurse suplimentare menite sa atenueze efectele asupra comunitatilor direct si indirect vizate.

Proiectul Pata-Cluj sustine cu resurse si activitati complementare masurile coordonate luate de autoritatile locale si de primarie în vederea întâmpinarii nevoilor membrilor comunitatilor direct afectate.

De asemenea membrii echipei de proiect fac apel la organizatiile si institutiile care pot oferi sprijin în regim de urgenta si pot sustine cu donatii eforturile de sprijinire a membrilor celor doua comunitati cel mai afectate (comunitatea din Dallas si cea din rampa) sa se solidarizeze si sa contribuie la gestionarea în mod coordonat a situatiei.

Prin intermediul proiectului sunt sustinute cu alimente si apa potabila persoanele din cele doua comunitati care nu pot primi ajutoarele de urgenta din cauza lipsei actelor de identitate si ajuta la distribuirea echitabila a acestora pentru toti cei direct afectati.

Mai mult, prin intermediul proiectului se continua si intensifica activitatea de întocmire de documente de identitate si de cautare de locuri de munca si plasare a unor angajati cu prioritate din cele doua comunitati.

Astfel, în ultimele 2 zile au fost gasite locuri de munca pentru 7 persoane la compania ROSAL.

Pentru a reduce riscul de accidentari si crearea de tensiuni în comunitati sunt planificate o serie de activitati cultural-educative pentru copii si activitati în comunitati pentru adulti, care sa raspunda nevoilor acestora.

Mai multe detalii despre modul în care aceastea vin în completarea masurilor coordonate de autoritatile locale vom oferi în urmatoarele zile prin intermediul site-ului www.patacluj.ro.

Pata-rat 

Vizualizari: 2.642
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *