01.17.2022 0:39

Documente de urbanism în format electronic

Primaria Municipiului Cluj-Napoca emite documente de urbanism în format electronic

Primaria Cluj-Napoca ofera cetatenilor municipiului posibilitatea de a solicita emiterea în format electronic, prin intermediul platformei edirect.e-guvernare.ro, a urmatoarelor documente: certificate de urbanism (si prelungirea acestora),  prelungirea autorizatiilor de construire/desfiintare, avize/acorduri.

De asemenea, cetatenii municipiului pot comunica online începerea executiei lucrarilor, tot prin intermediul platformei mentionate mai sus.

Pentru acest lucru, este necesara parcurgerea urmatorilor pasi:

Pasul 1. Se acceseaza platforma  https://edirect.e-guvernare.ro

Pasul 2. Crearea contului

Se merge la sectiunea CONT NOU-Cont persoana fizica-se completeaza rubricile din sectiune cu datele personale; se alege un nume de utilizator si o parola. Confirmarea crearii contului se primeste pe adresa de email indicata de catre solicitant. Se acceseaza link-ul primit în email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat.

Pasul 3. Intrare in sistem – CONECTARE
Se merge la Sectiunea CONECTARE
La Sectiunea Autentificati-va cu, se selecteaza eDirect
La Sectiunea Selectare tip cont, se bifeaza Cont personal
Se completeaza numele de utilizator si parola, se bifeaza Sectiunea Nu sunt robot.

Pasul 4. Depunerea documentatiilor
Se acceseaza Creeaza solicitare. La sectiunea Localitate se selecteaza Cluj-Napoca. La sectiunea Procedura se gasesc informatii legate de documentatia care trebuie depusa pentru eliberarea fiecarui tip de document, iar la sectiunea Actiune se poate încarca documentatia respectiva.  Unde acest lucru se impune, documentatia atasata trebuie sa fie semnata electronic.

Dupa încarcarea documentatiei, daca este cazul, pot fi transmise Observatii în rubrica dedicata. Apoi se apasa butonul Lanseaza solicitare si astfel documentatia a fost depusa. Apare imediat o notificare: „Solicitarea cu nr. PISEG # ….     împreuna cu documentele depuse a fost înregistrata cu succes.”

Pasul 5. Preluarea documentatiei
Dupa descarcarea documentelor de catre Serviciul de specialitate si înregistrarea solicitarii în Sistemul Intern de management al documentelor (INFOCET), se primeste de catre cetatean prin email un mesaj prin care i se comunica atât numarul de înregistrare generat de catre platforma edirect.e-guvernare.ro (numarul PISEG), cât si numarul de înregistrare intern, generat de catre Sistemul intern al Primariei de management al documentelor (INFOCET).

Pasul 6. Stadiul solutionarii cererii poate fi urmarit atât pe platforma edirect.e-guvernare.ro la sectiunea Solicitarile mele (folosind numarul PISEG) cât si pe site-ul Primariei, folosind numarul de înregistrare intern primit (numarul din INFOCET) la Rubrica Servicii online /Registratura.

Pasul 7. Dupa solutionarea solicitarii si urcarea documentelor de catre Serviciul de Specialitate pe platforma edirect.e-guvernare.ro, cetateanul primeste prin email un mesaj prin care este înstiintat ca solicitarea i-a fost solutionata. Documentul final poate fi descarcat de pe platforma.

Primaria municipiului Cluj-Napoca ofera totodata cetatenilor posibilitatea de a achita online taxele de urbanism, pe site-ul Primariei www.primariaclujnapoca.ro, sectiunea Plati online.

„Acesta este un nou pas în digitalizarea activitatii Primariei Cluj-Napoca. Dorim sa fim prima Primarie din tara care pune la dispozitia cetatenilor municipiului mijloace moderne de emitere a documentelor administrative, economisindu-se astfel timp pentru cetateni în relatia cu administratia publica locala.”, a declarat Primarul Emil Boc.

Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca 

Vizualizari: 11.373

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *