12.06.2021 3:09

Cum evaluezi riscul seismic al unei case

Romania se afla int-ro zone cu risc seismic major, cu exceptia unor zone din Transilvania. In aceste conditii este necesara o evaluare cu privire la riscul seismic all casei sau blocului in care locuiesti.

riscul-seismic1

Exista deja cladiri cotate ca fiind cu risc seismic, blocurile si casele cu bulina rosie. Multa lume nu stie insa ca nu doar acestea prezinta risc seismic. Sunt si liste cuclasele de risc seismic ale imobilelor dar acuratetea lor este indoielnica pentru ca riscul seismic pe care il are un imobil poate fi obtinut doar in urma unei expertize amanuntite.

Atunci cand vrei sa cumpari o casa si iti ridica o banuiala cum ca ar fi istabilla este de preferat sa contactezi un expert tehnic atestat. Din pacate o expertiza de risc seismic costa mult, intre 1000-1500 euro pentru o casa si peste 10.000 euro pentru un bloc cu 10 etaje.

Vestea buna este ca creditele imobiliare nu se acorda decat pentru apartamentele care au fost verificate, iar asigurarile locuintelor pentru cutremur sa fac tot in urma unei expertize.

harta-cutremure-655x360

risc_92246100

Sursa. 

Vizualizari: 2.375

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *