01.17.2022 2:04

Constructiile au crescut cu aproape 10% in primele noua luni din 2015

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in primele noua luni ale acestui an, cu 9,9%, ca serie bruta, comparativ cu perioada similara din 2014, in timp ce avansul in luna septembrie fata de august, tot pe serie bruta, a fost de 13,7%, reiese din datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele noua luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 10,5%, fata de perioada similara a anului trecut, iar lunar – septembrie fata de august – volumul s-a majorat cu 0,7%.

‘Pe elemente de structura (serie bruta – n. r.) au avut loc cresteri in primele noua luni la lucrarile de reparatii capitale cu 15,9%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 13,2% si la lucrarile de constructii noi cu 7,6%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 15,6% si la cladirile nerezidentiale cu 5,2%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 0,2%’, se precizeaza in comunicatul INS.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 10,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 17,5%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,5% si la lucrarile de constructii noi cu 9%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladirile nerezidentiale cu 8,6%, cladirile rezidentiale cu 6,7% si la constructiile ingineresti cu 6,4%, scrie Agerpres.

In luna septembrie 2015, fata de luna precedenta, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,7%, respectiv cu 0,7%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,4%, respectiv cu 4%.

foto-material-constructii

Citeste mai mult. 

Vizualizari: 3.865
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *