01.28.2022 22:43

Clujenii, prezenti in numar tot mai mare la OCPI

Cererile pentru diferite operatiuni din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj sunt intr-o continua crestere fata de anii  trecuti. Conform statisticilor furnizate de OCPI din luma mai, situaria anului 2013 inregistreaza cresteri de 16% a numarului total de cereri fata de anul 2011 si o crestere de 22% fata de anul trecut.

In fruntea clasamentului, pe luna aprilie, se afla numarul de operatiuni pentru inscrierea constructiilor, pentru care s-au inregistrat cereri cu 46% mai mult, in luna aprilie a acestui an, fata de aceeasi luna a anului precedent. in primele patru luni ale acestui an au fost inregistratre 1577 cereri, cu 26% mai mult, decat in aceeasi perioada a anului 2012, cand numarul lor a atins 1222 cereri.

Pe locul doi, in topul cerintelor clujenilor care au pasit pragul intitutiei OCPI, in luna aprilie 2013, se afla  prima inscriere a terenurilor, numarul cererilor de acest fel, a fost cu 40% mai mare fata de aprilie 2012, cu 25% mai multe fata de luna trecuta a anului curent. Doar 6% din clujeni, insa, au solicitat inscrierea unor terenuri  in cartea funciara, in primele luni ale acestui an, spre deosebire de aceeasi perioada a anului 2012.

Se pare ca si numarul cetatenilor care solicita extrase pentru informare creste, datorita procentului cu 38% mai mare fata de aprilie a anului 2012 si  cu 25% mai  mare in perioada ianuarie-aprilie 2013, fata de primlee patru luni ale anului trecut.

Tranzactiile imobiliare se inlesnesc in numar tot mai insemnat, cu 36% mai multi clujeni se prezinta la birourile institutiei pentru inscrierea acestora in cartea funciara, fata de aprilie a anului precedent si cu 38% mai multi clujeni fata de primele luni ale aceluiasi an precedent.

Procente destul de ridicate s-au inregistrat anul acesta, in luna aprilie, privit extrase pentru autentificare sau operatiuni pentru inscrierea ipotecilor, mai precis 29%, respectiv 24%.

Ramona Țuțuianu

Vizualizari: 1.875

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *