01.17.2022 0:22

Ajutoare pentru incalzire

Primaria Municipiului Cluj-Napoca anunta distribuirea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încalzirea locuintei pentru sezonul rece 2016-2017

Primaria municipiului Cluj-Napoca anunta distribuirea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încalzirea locuintei începând cu data de  4 octombrie 2016, precum si preluarea acestora începând cu data de 5 octombrie 2016.

Ajutorul de încalzire se acorda persoanelor cu domiciliul sau resedinta valabila în Cluj-Napoca în perioada sezonului rece (noiembrie 2016 – martie 2017), pe baza cererii si declaratiei pe propria raspundere,  însotita de actele necesare.

În stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie si, dupa caz, al persoanei singure, se iau  în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioara depunerii cererii.

Plafoanele sunt:

– 1.082 lei pentru persoanele singure beneficiare de încalzire de la RAT

– 786 lei/pers. pentru familiile sau persoanele care se gospodaresc împreuna beneficiare de încalzire de la RAT

– 615 lei/pers. pentru persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodaresc împreuna si folosesc pentru încalzirea locuintei gaze naturale, energie electrica sau combustibili solizi.

Pot beneficia de ajutor pentru încalzirea locuintei, cu energie termica, gaze naturale, energie electrica sau combustibili solizi familiile, respectiv persoanelor singure, care se încadreaza în plafoanele de venit pe persoana, numai pentru locuinta de domiciliu sau, dupa caz, de resedinta a acestora, daca nu detin bunuri mobile/imobile, care conduc la respingerea acordarii ajutorului.

Formularele pot fi ridicate de la Centrul de Informare pentru Cetateni (str. Motilor nr. 7) , primariile de cartier:

– cart. Manastur – str. I. Mester nr. 10

– cart. Marasti – str. Fabricii nr. 4

– cart. Iris – P-ta Liebcknecht nr. 7-8

– cart. Someseni – str. T. Vuia nr. 41

– cart. Grigorescu – str. Al. Vlahuta nr. 47-48

– cart. Zorilor – str. L. Pasteur nr. 60

– cart. Gheorgheni – Aleea Baisoara nr. 4A

sau sediul Regiei Autonome de Termoficare Cluj (Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 79) si se depun dupa urmatorul program:

– Centrul de Informare pt. Cetaten:
luni – miercuri: 08.30 – 16.30
joi 08.30 – 18.30
vineri 08.30 – 16.30

– Primariile de cartier:
luni – miercuri 08.00 – 16.00
joi 08.00 – 17.30
vineri 08.00– 14.30

– P-ta Unirii nr. 1, cam 15, ghiseul 2: zilnic intre orele 08.30 – 16.30

Solicitantii de ajutor de incalzire pentru energie termica sunt rugati sa depuna cererile la administratorul imobilului care le va centraliza si le va depune însotite de un borderou centralizator.

Stabilirea dreptului de acordare se face o singura data, pe întreaga perioada a sezonului rece, începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele pâna la data de 20 a lunii respective, iar pentru cei care au depus documentele dupa data de 20,   începând cu luna urmatoare.

Orice modificare, privind numarul de membri sau venitul realizat, se comunica printr-o noua cerere care va cuprinde în mod obligatoriu aceleasi acte ca si cererea initiala.

Informatiile privind criteriile de eligibilitate,  actele necesare, plafoanele maxime de venit si cuantumul ajutorului, termene si proceduri împreuna cu lista bunurilor a caror detinere conduce la neacordarea ajutorului pentru încalzirea locuintei se gasesc pe pagina de internet a primariei, www.primariaclujnapoca.ro, sectiunea Ajutoare de incalzire, accesând urmatorul link: http://www.primariaclujnapoca.ro/ajutoare-incalzire-2013.html.

caldura

sursa: Biroul Mass-media – Primaria Cluj-Napoca 

Vizualizari: 8.046

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *