01.20.2022 22:44

Restaurare – Renovare – Reabilitare

Conferinta RRR – Restaurare/Renovare/Reabilitare

Subiecte de cea mai mare actualitate vor fi dezbatute in cadrul Conferintei RRR care va reuni specialisti de renume din aria renovarilor, piata care se devolta de la an la an, ca urmare atat a fondurilor alocate de Uniunea Europeana, cat si a interesului investitorilor privati.

In timp ce investitiile in cladiri noi au scazut in anii de criza, cele pentru lucrari de restaurare/renovare/reabilitare au crescut continuu. Potrivit celor mai recente date ale INS, in primele 5 luni ale anului curent lucrarile de constructii noi au inregistrat o scadere de 6,70% comparativ cu aceeasi perioada din 2012.

In schimb, lucrarile de reparatii capitale au cunoscut o crestere de 35,30% iar lucrarile de intretinere si reparatii curente o majorare de 7,20%.

Uzual, cladirile vechi sunt amplasate in zonele centrale ale oraselor, zone cu un mare potential de dezvoltare. Aceste cladiri isi conserva mai bine valoarea chiar si in conditii de criza.

In ultimii ani, a crescut atat interesul investitorilor privati pentru reabilitarea si renovarea cladirilor vechi, cat si interesul autoritatilor publice locale pentru restaurarea cladirilor istorice din centrele marilor orase pecum Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Brasov etc.

Multe lucrari au fost posibile datorita fondurilor europene pentru restaurari.

In paralel, mediul privat vine puternic din urma. Doar in Bucuresti au fost finalizate in perioada recenta proiecte mari precum Hotel Cismigiu (Hercesa), Grand Hotel du Boulevard (Niro Investment
Group), Magheru One (S+B Gruppe).

Multe alte proiecte sunt in lucru: Vila Oromolu (NEPI), CSDA Bornemisza (Primavera Development), Hanul Gabroveni (Primaria Capitalei), Hotelul Grivita.

Se contureaza un fenomen de revitalizare a centrelor istorice din marile orase: Bucuresti, Arad, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Timisoara.

Speakeri invitati :

– Programul National de Restaurare a Monumentelor Istorice, Alexandru Muraru, director general al Institutului National al Patrimoniului, Ministerul Culturii (confirmat)

– Provocarile activitatii de restaurare a cladirilor de patrimoniu, arh. Calin Hoinarescu, presedintele Uniunii Nationale a Restauratorilor de Monumente Istorice din Romania (confirmat)

– Consolidarea cladirilor de patrimoniu, Dr. Ing. Traian Popp, presedintele Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (confirmat)

– Succesul proiectului de restaurare a Hotelului Cismigiu si lansarea de proiecte similare, Mauricio Mesa Gomez, director general Hercesa Romania (confirmat)

– Perspectiva pe piata imobiliara a cladirilor restaurate, Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International (confirmat)

– Renovarea imobilelor retrocedate, Theodor Nicolau, membru in Consiliul Director al Asociatiei pentru Proprietate Privata (confirmat)

– Demersurile UAR pentru punerea in valoare a patrimoniului construit, arh. Doina Eleonora Marin, Vicepresedinte Uniunea Arhitectilor din Romania (confirmat)

– Integrarea patrimoniului construit in modernitate, prof. dr. arh. Augustin Ioan, presedintele Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice (confirmat)

– Initiativele Primariei Municipiului Bucuresti pentru punerea in valoare a patrimoniului construit si a centrului istoric, arh. Gheorghe Patrascu, arhitectul sef al Municipiului Bucuresti (in curs de confirmare)

– Responsabilitatea fata de patrimoniu, cele mai grave probleme si ce solutii se intrevad, arh. Serban Sturdza, vicepresedinte Ordinului Arhitectilor din Romania (in curs de confirmare)

Programul Conferintei

09:30 -10:00 inscrierea participantilor, welcome coffee

10:00 -11:30 prezentari si discutii

11:30 -12:00 pauza de cafea

12:00 -13:00 prezentari si discutii

13:00 -14:00 networking lunch

Aflati datele actualizate despre conferinta pe www.constructiibursa.ro

Conferinta 

Vizualizari: 1.350
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *