01.28.2022 22:50

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE – înfrunta provocarile si sustine energia curata ai în 2014

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare si important târg pentru energie regenerabila si eficienta energetica din România, va reveni în 2014 cu cea de-a VII-a editie, între 19-21 noiembrie 2014, la Sala Palatului din Bucuresti.

Evenimentul creeaza traditie de peste 7 ani în România si ofera platforma ideala pentru afaceri de succes în ceea ce priveste târgul, conferintele si evenimentele conexe.

RENEXPO® SOLAR, RENEXPO® WIND, RENEXPO® HYDROPOWER, RENEXPO® Bio& Co si  RENEXPO® ENERGY EFFICIENCY vor reuni din nou timp de 3 zile experti si persoane cu putere de decizie în domeniu.

Conform ANRE, sectorul de energii regenerabile a atins la începutul acestui an tinta ca 24% din consumul de electricitate sa provina din energii regenerabile, initial stabilita pentru anul 2020. Acest lucru se datoreaza cresterii capacitatii proiectelor de energie regenerabila cu 82% în 2013 si atingerii unui prag record de producere a energiei regenerabile cu 4.255 de MW instalati. Astfel, la 31 decembrie 2013, în sistem erau instalate proiecte de:

– energie eoliana cu o putere totala de 2.503 MW

– fotovoltaice cu o putere totala de1.155 de MW

– biomasa cu o putere totala de 65 MW

– hidro cu o putere totala de 530 de MW

Renexpo

Guvernul a decis însa pentru anul 2014, reducerea numarului de certificate verzi acordate producatorilor de energie regenerabila. Desi a fost propusa legea care include amânarea certificatelor doar pentru proiectele puse în functiune înainte de 1 ianuarie 2014, acesta nu a fost înca promulgata ceea ce presupune acordarea unui singur certificat pentru proiectele fotovoltaice, 0,5 certificate pentru proiectele eoliene si doar 1,3 certificate pentru microhidrocentrale.

Pentru 2030, accentul va cadea pe masuri de ordin tehnic pentru modernizarea infrastructurii energetice, pentru implementarea contoarelor si a retelelor inteligente, dar si pentru îmbunatatirea capacitatii de a tranzactiona electricitate peste granite. 27% din consumul de energie la nivelul Uniunii Europene în anul 2030 va trebui sa provina din surse regenerabile, însa aceasta tinta nu va fi una obligatorie, ci doar orientativa, scrie publicatia Financial Times.

Din 2008, RENEXPO® reprezinta platforma si cel mai bun cadru în vederea stabilirii de noi contacte pentru dezvoltarea de afaceri si de a le cultiva pe cele deja existente. Acesta îsi propune sa ajute investitorii sa raspunda la provocarile întâmpinate de sectorul energiilor regenerabile din România. Companii precum: AB Energy Romania SRL, ENERIA, Global Hydro Energy GmbH, MAZLUM MANGTAY, Roxtec RO, UP-TIM, WWS Wasserkraft GmbH & Co KG, SRL si multi altii si-au rezervat deja spatiul expozitional pentru 19 – 21 noiembrie 2014 la Sala Palatului din Bucuresti.

În paralel cu târgul vor fi organizate conferinte de specialitate si evenimente conexe. Principalele tematici de conferinta care vor avea loc sunt: energie solara, energie eoliana, hidroenergie, biomasa, biogaz si cogenerare. Teme noi sunt planificate. Evenimentele conexe includ: workshop-uri, forum-uri si eveniment de business matching.

Pentru mai multe informatii despre RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE accesati www.renexpo-bucharest.com.

Regenerabila

Despre REECO:

Compania, cu sediul în Reutlingen-Germania este unul din cei mai mari organizatori de târguri si conferinte din Europa, în domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice în constructii si renovari. Din 1997 si pâna în prezent, REECO a organizat peste 1.000 de expozitii si conferinte, care au fost vizitate de aproximativ 50.000 de experti si la care au participat peste 2.000 de expozanti. Portofoliul companiei cuprinde 9 târguri si 60 de conferinte organizate anual, de catre aproximativ 50 de angajati în România, Germania, Austria, Polonia, Ungaria si Serbia.

Contact:
Anca Oprea
REECO RO EXPOZITII SRL
B-dul. Revolutiei, Nr. 96, Ap. 4,
310025 Arad
Tel: +40 (0) 257-230999
Fax: +40 (0) 257-230998
oprea@reeco.ro
www.reeco.eu 

Vizualizari: 2.308
http://www.forstyll.ro/

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *