01.28.2022 22:40

Deschiderea oficiala BIFE-SIM 2013

Târgul international de mobila, echipamente si accesorii îsi deschide mâine portile: DESCOPERA BIFE-SIM 2013, SPECTACOLUL DE FORME SI IDEI!

  • Produse UNICAT

 

  • Proiecte de AVANGARDA

 

  • Oferte SPECIALE

 

  • Turul INOVATIILOR

 

Organizatorul ROMEXPO si co-organizatorii Asociatia Producatorilor de Mobila din România, Camerele de Comert si Industrie din România si EUROEXPO te invita la deschiderea oficiala a celui mai mare târg de mobila, echipamente si accesorii din România – BIFE-SIM.

Evenimentul va avea loc marti, 17.09.2013, de la ora 11:00, în Pavilionul Central din Romexpo. La Deschiderea Oficiala sunt invitati si vor lua cuvântul:

– Domnul Georgian GHERVASIE, Consilier personal al Primului-ministru, pentru promovare economica

– Doamna Maria GRAPINI, Ministru delegat pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism

– Domnul Sorin Dimitriu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti si Vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie Romania

– Domnul Sorin VORNIC, Presedinte al Consiliului de Administratie ROMEXPO S.A si Presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea

– Doamna Mariana SUCIU, director general ROMEXPO

– Doamna Aurica SERENY, Presedinte al Asociatiei Producatorilor de Mobila din România

– Doamna Camelia BUDA, director general EUROEXPO

DESPRE BIFE-SIM 2013

Unirea celor doua targuri, care erau organizate separat pana anul acesta, a dus la crearea unui eveniment major pe piata internationala a mobilei, reliefat si de triplarea numarului de expozanti si a suprafetei de expunere.

Astfel, BIFE-SIM 2013 reuneste peste 300 de firme din România si din strainatate, din tari precum: Austria, Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Germania, Italia, Polonia, Taiwan, Thailanda si Turcia, pe o suprafata de aproximativ 30 000 mp.

MOBILA STIL, MOBILA DE ARTA, MOBILA DE AVANGARDA

– vizitatorii vor descoperi mii de modele de mobilier, de serie sau unicat, in cele mai frumoase stiluri: contemporan, vintage, art deco, minimalist, baroc, rococo, rustic, neo clasic, eclectic, art nouveau, arts & crafts, glamour etc.;

– se vor bucura de oferte speciale, valabile numai pe perioada targului;

– vor beneficia de consultanta gratuita oferita de designerii si arhitectii nostri. Au sfaturi pentru oricine, la standul Designer’s Say (pavilion C3, stand 32);

– vor admira cele mai noi creatii ale scolii romanesti de design si vei afla care sunt premiantii Concursului National de Design de Mobilier;

– vor avea acces gratuit la evenimentele, programele si proiectele speciale BIFE-SIM 2013: Conferinta «Design is pure lust », intalnirea personalitatilor din acest domeniu, Salonul de Avangarda – powered by Laboratorul de Arhitectura – Parametrica, unde vor fi expuse proiecte de amenajare interioara si piese de mobilier;

– specialistii vor avea sansa sa faca turul inovatiilor tehnologice din industria de prelucrare a lemnului. Programul Innovation Tour pune în lumina reflectoarelor tehnologii si solutii revolutionare, apartinând sectorului Echipamente.

Wavics este un proiect sinergic ce investigheaza reactiile materialului la actiunile pe care intreprinde le utilizatorul. Are o forma elastica, ce permite deformarea usoara de la distanta prin intermediul unei suprafete de smartphone. Prin miscarea degetului pe ecran utilizatorul genereaza o miscare pe toata suprafata pe masura ce paiele colorate urmaresc suprafata platformei.

Titlu proiect: WAVICS Obiectiv: O experienta „intensa” cu utilizatorul Functie: sa permita utilizatorului sa implice deciziile acestuia in designului proiectului Tehnologie utilizata: Grasshopper si Arduino Echipa: Ina Leonte, Andrei Mitisor, Mihai Aostacioaie

Titlu proiect: ROBO_CRAFT În cadrul standului Asociatiei Parametrica se regaseste sistemul de fabricatie digitala ROBO_CRAFT, un proiect dezvoltat de Ionut Anton si Dana Tanase (idz arhitectura). ROBO_CRAFT exploreaza utilizarea robotilor industriali în creatia ai productia de artefacte arhitecturale si de design. Cercetarea celor doi de la idz Arhitectura se axeaza pe folosirea unor unelte industriale, în cazul acesta a unui robot Abb IRB140, si exploatarea potentialului lor creativ în proiectare. În cadrul acestei expozitii este prezentata o aplicatie de fabricatie robotica cu fir încins a unui obiect format din 81 de componente volumetrice diferite realizate prin operatii de substractie.

PROIECTE SPECIALE ÎN CADRUL BIFE-SIM

– Lampa SHE [designer Dragos Motica]

Lampa SHE reprezinta o varianta sculpturala a unei siluete feminine, a unei sirene, accentuând ideea de seductivitate. În general obiectele de design nu au un gen, sunt neutre. Aceasta lampa încearca sa schimbe tocmai acest lucru.

Dimensiuni: 183 cm x 15 cm x 15 cm

Material: corian

– Lampa Spectrum Filter [designer Anca Fetcu]

Lampa este inspirata de hipnotizantele forme si culori ale caleidoscoapelor. Creeaza o atmosfera blânda, filtrata de culorile pastelate.

Lampa este realizata dintr-o singura foaie de material, îndoita termic pe principii de packaging design.

Material: Plexiglas satinat 4-6 mm, diverse culori.

Dimensiuni: 330 mm x 330 mm x 160 mm

– Lampa lace-lift by Lemps [designer Daniela Craciunoiu] Lampa

Lace-lift s-a nascut din dorinta de a gasi punctul de întâlnire dintre simplitatea design-ului contemporan si caldura si complexitatea lucraturii traditionale din dantela. Printr-o structura triangulata din lemn, dantela este lace-liftata si refunctionalizata într-un corp de iluminat unicat.

Dimensiuni: înaltime aprox. 20 cm, L – diametru aprox. 40 cm

Culoare: Structura lemn natur, dantela variaza. Fiind obiecte-unicat, nu exista o standardizare riguroasa

– Lampa ABIS by Animat [designer Tamina Ioana Puica]

Bioluminiscenta este reactia chimica din cadrul unui organism ce rezulta în emisia unei lumini vizibile. Cu scopul final de a aduce calmul marin mediilor locuite, ABIS se inspira din organisme marine ce manifesta bioluminiscenta, cum este Aequorea Victoria.

Dimensiuni: maxime: H 300 mm, D 300 mm (inaltime si diametru), minime: h 95 mm d 170 mm

Deschidere_BIFE-SIM 

Vizualizari: 1.343
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *