01.20.2022 23:59

Cel mai mare eveniment din industria mobilei

Peste 22.000 de vizitatori în cinci zile de târg la cel mai mare eveniment din industria mobilei – BIFE-SIM 2013

Valuri de vizitatori români si straini, vânzari de milioane de euro în mobila, echipamente, accesorii si decoratiuni, mii de comenzi si zeci de contracte încheiate pe loc.

Acestea sunt concluziile mai mult decât îmbucuratoare ale Târgului International de Mobila, Echipamente si Accesorii – BIFE-SIM 2013. La toate acestea se adauga bucuria vizitatorilor si multumirea celor peste 300 de expozanti, care au transformat BIFE-SIM într-o experienta impresionanta. Evenimentul a fost organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si EUROEXPO.

Timp de 5 zile, între 17 si 21 septembrie 2013, Romexpo a fost destinatia a peste 22.000 de oameni, un procentaj insemnat fiind reprezentat de straini fascinati de mobila noastra.

Nu a existat doar un singur produs ”vedeta”, toate stilurile prezentate la eveniment cucerindu-si publicul la simpla privire. Au existat cumparatori pe masura ofertelor, fie ca vorbim despre renumita mobila clasica, lucrata în lemn masiv, despre cea moderna (cu sau fara accente traditionale), ori despre obiectele spectaculoase, semnate de designerii români.

Am avut un succes succes neasteptat în an de criza. Publicul numeros si entuziast care ne-a cautat mobila a confirmat înca o data valoarea MOBEX. Sunt foarte multumit de colaborarea dintre organizatori, BIFE-SIM ne-a depasit asteptarile – Daniel EGGRI, General Manager MOBEX.

Organizat sub forma unei  veritabile incursiuni în tainele lemnului de calitate superioara, BIFE-SIM a dezvaluit filele de poveste ale mobilei adevarate cu fiecare stand vizitat de ochiul iubitor de eleganta si confort.

Potentialul pietei de mobila din România a fost intens valorificat printr-o foarte buna promovare, menita sa ancoreze definitiv în memoria vizitatorilor emotia calda, în tonuri naturale si patinate ale  lemnului. Rafinamentul tehnic si estetic al colectiilor SIMEX, în linii clasice, din lemn masiv, a fost atent pus în lumina de spatiile mari si armonioase ale Complexului Expozitional Romexpo – Poliana PASATOIU, PR Manager Casa SIMEX.

Ne-am bucurat de foarte multi vizitatori în stand, vizitatori ce au cautat calitate, design si produse de încredere. Expozantii s-au întrecut pe sine, am vazut standuri foarte frumoase, piese extraordinare de mobilier si amenajari cu adevarat impresionante. Pentru noi, rezultatele încep sa apara de acum si în urmatoarele 6 luni. Am luat contactul cu clientii, acum îi asteptam sa comande –  Florentina Toader, ROMINA Furniture.

BIFE-SIM 2013, a reusit sa adune la un loc, in acelasi spatiu si in aceeasi perioada, elita profesionistilor din industria mobilei din Romania. Judecand dupa numarul de vizitatori si dupa interesul acestora fata de produsele prezentate, ne dorim sa credem ca eforturile sustinerii acestui eveniment nu au fost in zadar. De asemenea, speram ca toti cei care au participat vor putea declara, mai repede sau intr-un interval mai lung, ca zilele de targ s-au dovedit rodnice. Felicitam organizatorii pentru munca depusa si ne declaram, inca de pe acum, prezenti si la urmatorul targ de profil, realizat cu cel putin acelasi profesionalism precum cel de anul acesta – Gabriel Nimitan, director dept. MDF Global Design

Si pentru furnizorii de echipamente si utilaje pentru prelucrarea lemnului, reuniti în Pavilionul Central, BIFE-SIM s-a tradus prin vânzari excelente si multe semnari de contracte.

BIFE-SIM 2013 a fost, în opinia mea, cea mai buna reprezentare a târgului de mobila din 2007 si pâna în prezent, chiar daca înca nu s-a terminat criza. Marturisesc cu surprindere si încântare ca editia din acest an ne-a depasit cele mai optimiste asteptari; am avut zile extrem de ocupate, în special cele de joi si, respectiv, vineri. Cu toate ca în timpul târgului este mai greu, noi chiar am reusit sa încheiem câteva contracte, în special pe sectorul prelucrarii primare si sa vindem patru instalatii complete pentru fabrici de cherestea. Estimez ca valoarea totala a utilajelor vândute în standul Wood Expert, în cele 5 zile de târg, depaseste 2.000.000 Euro – Paul Teodorescu, General Manager WOOD EXPERT.

Prin participarea noastra la cel mai importat eveniment anual din industrie – BIFE SIM 2013, clientii nostri au avut confirmarea ca FELDER GRUPPE este un partener pe termen lung, pe care se pot baza în dezvoltarea afacerii lor. Atât marimea standului nostru, cât si numarul de masini expuse, majoritatea în premiera în România au avut ca rezultat atragerea unui numar important de vizitatori pe întreg parcursul expozitiei si încheierea unui numar mai mare de contracte fata de editia de anul trecut. Felicit echipa organizatoare pentru efortul sustinut pentru ca industria prelucrarii lemnului sa aiba acest eveniment an de an si sper ca anul viitor situatia economica generala sa puna într-o lumina favorabila industria prelucrarii lemnului atât în interior, cât si în exterior – Dragos MARACINEANU, General Manager FELDER GRUPPE Romania.

De o atentie aparte s-a bucurat Salonul de Avangarda al expozitiei, acolo unde au fost expuse cele mai spectaculoase creatii ale designului romanesc inovativ.

Am fost uimita de numarul mare de oameni care au venit la târg, iar senzatia s-a amplificat în week-end când abia am facut fata vizitatorilor. Oamenii au fost foarte interesati de creatiile noastre si de instalatiile interactive din stand. Am stabilit deja întâlniri cu cei care ne-au placut si îsi doresc sa colaboreze cu noi pe viitor, fie pentru amenajari interioare, fie pentru comenzi de mobilier. Pot spune cu certitudine ca vom participa si anul viitor la BIFE-SIM, speram cu un stand si mai mare – Diana NITREANU, Senior Architect Laboratorul de Arhitectura.

Pentru noi au fost câteva zile pline de discutii si reactii care confirma interesul pentru designul de înalta definitie si în România. Târgul BIFE-SIM a fost o ocazie excelenta sa comunicam cu cât mai multa lume despre noile metode de design si fabricatie, care ofera alternativa la produsele de serie. Asa am descoperit si colaboratori de care aveam nevoie pe partea de productie, dar si oameni interesati de produsele noastre. Am avut parte de o multime de „wow!” din partea vizitatorilor. La anul o sa venim cu si mai multe produse “wow!” – Ina LEONTE, Arhitect ZEST Collective.

E prima oara când aparem în public, iar reactiile sunt mai mult decât neasteptate. Înca din prima zi a târgului, am vândut una dintre cele mai scumpe creatii din stand.

Suntem încântati ca dupa o cercetare de mult timp, avem sentimentul minunat ca am muncit cu folos si ca oameni extraordinari, pasionati de aceleasi lucruri ca si noi, îsi doresc sa colaboram într-un fel sau altul – Dana TANASE, Arhitect IDZ arhitectura.

Vizitatorii standului Dizainar au fost impresionati de creativitatea designerilor prezenti si mai ales de faptul ca putem realiza obiecte de o calitate excelenta la preturi normale, chiar aici la noi în tara. Cei care au calcat pe rumegusul presarat pe pardoseala standului, fie ei designeri, producatori arhitecti sau familii care îsi mobilieaza casa, au înteles ca de acum am intrat într-o noua etapa a industriei de mobilier si decoratiuni din România, cea în care designul are un cuvânt important de spus, în care originalitatea este în sfârsit apreciata de catre un public larg. Am plecat în seara de 21 septembrie de la BIFE-SIM cu un numar impresionant de contacte ale oamenilor doritori de informatii despre ce facem sau ale producatorilor care doresc sa se implice în productia de mobilier ori corpuri de iluminat si cu bucuria de a-i fi cunoscut personal – Mihnea Ghildu?, Fondator Dizainar.

Târgul International de Mobila, Echipamente si Accesorii a avut loc la Romexpo, între 17 si 21 septembrie 2013.  S-a desfasurat pe o suprafata de peste 30.000 mp si a reunit ofertele a 300 de companii din tara si din strainatate (Austria, Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Germania, Italia, Polonia, Taiwan, Thailanda si Turcia), care activeaza în toate sectoarele industriei de mobila.

BIFE-SIM 2013 este organizat de ROMEXPO si co-organizat de APMR – Asociatia Producatorilor de Mobila din România, Camerele de Comert si Industrie din România si EUROEXPO. 

Vizualizari: 2.191

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *