12.06.2021 2:51

Decor 3D cu fluturi pentru perete

Daca iti plac fluturii si vrei sa-i aduci in decorul casei tale, aloca-ti cateva ore libere pentru realizarea acestui simplu proiect DIY cu un spectaculos efect 3D.

Chiar daca in ziua de azi poti gasi astfel de fluturi de-a gata, e bine sa stii ca acest proiect iti poate aduce o economie substantiala. Am vazut ca multe dintre magazinele care comercializeaza fluturi decorativi 3D vand seturi de cate 24 bucati la preturi cuprinse intre 50 si 75 lei. Ori cu ajutorul proiectul DIY de astazi poti confectiona si peste 100 astfel de fluturi de diferite marimi cheltuind cel mult 5 lei. Interesant, nu-i asa? Hai sa vezi ce materiale trebuie sa pregatesti si ce ai de facut.

Materiale necesare pentru confectionarea fluturilor 3D

– Cateva dosare din plastic cu sina in culoarea pe care ti-o doresti. Eu am folosit 5 dosare de culoare neagra, pentru ca aveam de decorat un perete lila si imi doream neaparat sa obtin un contrast pronuntat. Pentru ca le aveam deja in casa, n-a trebuit sa cheltuiesc nici macar un leu, insa in urma unei cautari pe net am descoperit ca aceste dosare se vand la preturi cuprinse intre 0.45 si 1 leu/bucata.

– Una sau doua coli A4.

– Un creion simplu.

– Un marker permanent.

– O foarfeca.

– Un pistol de lipit cu silicon (eu am unul, asa ca l-am folosit pentru a lipi fluturii pe perete) sau o banda dublu adeziva, adica un scotch dublu adeziv, dar presupun ca poti folosi si alte tipuri de adeziv, gen Picatura sau Super Glue.

Cum se fac fluturii decorativi 3D

Hai sa-ti spun cum am facut eu: am cautat pe net o poza cu fluturi si am descarcat-o. Ca sa obtin fluturi de diferite dimensiuni am marit sau micsorat imaginea si abia apoi am lipit coala de hartie pe ecranul laptopului si am desenat conturul fluturilor pe care i-am decupat ulterior.

Cu ajutorul unui marker permanent si a sabloanelor din hartie obtinute am desenat fluturi pe dosarele din plastic, iar apoi i-am decupat. Aceasta procedura este cea mai migaloasa, insa, zic eu, merita tot efortul. La final am indoit fiecare fluture astfel incat sa para ca are aripile ridicate. Aceasta mica procedura este cea care le confera fluturilor acel efect 3D spectaculos.

Odata pregatiti de zbor, fluturii pot fi aplicati pe perete, pot fi folositi pentru a decora un tablou, un corp de iluminat sau o poesa de mobilier. Te invit sa vizionezi filmul de mai jos pentru a vedea cum i-am aplicat eu pe peretele din camera fiicei mele.
carlos_amorale_fluturi_negrii_92712

 

Sursa. 

Vizualizari: 5.877
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *