10.20.2021 23:29

CSA: Proprietarii de locuinţe trebuie, în continuare, să-şi asigure locuinţele împotriva dezastrelor

Decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus admiterea în parte a cererii de suspendare a Ordinului prin care proprietarii trebuie să îşi asigure locuinţele în primul rând pentru riscurile şi sumele asigurate prevăzute în Legea nr. 260/2008, prin încheierea unei poliţe obligatorii, nu suspendă această obligaţie, precizează Comisia de Supraveghere a Asigurărilor /CSA/, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

CSA precizează că decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care s-a dispus admiterea în parte a cererii de suspendare a executării Ordinului CSA nr. 15/2012 şi a Normelor privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, reprezintă o primă fază procesuală şi nu este o decizie irevocabilă’, se arată în comunicatul citat.

Totodată, CSA precizează că modificarea legislaţiei secundare emisă în aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor vizează atingerea obiectivului principal stabilit de legiuitor, respectiv protecţia fondului locativ din România împotriva riscurilor de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Citeşte articolul integral pe economica.net 

Vizualizari: 1.355
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *