01.28.2022 22:24

Vrei sa vinzi? Aspectul exterior diferenţiază o proprietate de restul

Ambalajul atrage clienţii şi vinde produsul! Casele cu un aspect exterior plăcut sunt cele care îşi găsesc cel mai repede noi proprietari. Numeroşi clienţi decid dacă mai vor să vadă interiorul, în funcţie de ceea ce văd la exterior.

Aspectul exterior plăcut creşte şansele de vânzare a proprietăţii

Proprietăţile imobiliare nu se mai vând „singure”, cum se întâmpla în urmă cu cinci-şase ani, iar cumpărătorii au devenit mai pretenţioşi. Un preţ rezonabil nu este singurul luat în calcul de către un client, iar proprietarii pot face mici eforturi pentru a atrage atenţia potenţialilor clienţi. O proprietate cu un aspect neîngrijit poate nu va fi refuzată de un cumpărător extrem de interesat, însă o casă aranjată şi la exterior va avea numai de câştigat.

Valoarea unei proprietăţi poate urca chiar şi cu 30%, dacă este atractivă la exterior

Poate părea dificil să ne analizăm obiectiv propriul cămin, cu ochii unui potenţial cumpărător, astfel că specialiştii ne îndeamnă să ne detaşăm şi să ne privim locuinţa ca pe o proprietate, din vânzarea căreia încercăm să obţinem un preţ cât mai bun. Pentru a reuşi acest lucru, trebuie să privim casa de la depărtare şi să găsim răspunsul pentru anumite întrebări:

Care este prima impresie despre casă şi grădina sa? Este o proprietate curată şi îngrijită?
Care sunt avantajele proprietăţii privite din exterior? Cum pot fi acestea îmbunătăţite?
Care sunt neajunsurile proprietăţii? Cum pot fi acestea minimizate sau corectate?

De asemenea, specialiştii ne sfătuiesc să fotografiem proprietatea, deoarece putem fi mai obiectivi atunci când privim o fotografie, atât color, cât şi alb-negru. În plus, putem arăta aceste fotografii şi prietenilor sau colegilor, pentru o opinie detaşată. După o analiză atentă, putem face o listă cu dezavantajele şi micile probleme, iar abia după rezolvarea acestora vom trece la îmbunătăţirea avantajelor.

Casele se vând cel mai bine primăvara, iar zilele însorite sunt perfecte pentru vizionări

Exerciţiul de analiză obiectivă a propriei locuinţe poate fi făcut şi seara, deoarece nu este exclus ca potenţialii cumpărători să treacă după serviciu, pentru a vedea cum arată casa din anunţ. Pentru a face o proprietate să arate cât mai atractiv chiar dacă este întuneric, specialiştii ne sfătuiesc să plasăm corpuri de iluminat în curte sau un felinar deasupra uşii de la intrare. În ciuda micilor trucuri de a îmbunătăţi aspectul unei locuinţe, lumina soarelui este cea care avantajează cel mai bine o proprietate frumoasă.

Majoritatea clienţilor nu sesizează punctual îmbunătăţirile de la exterior sau reparaţiile, însă vor înclina întotdeauna către proprietatea care arată cât mai primitor, cu aspectul cel mai plăcut. Pe de altă parte, clienţii care sunt atenţi la detalii şi observă micile defecte, se aşteaptă ca vânzătorul să reducă din preţ, pentru ca compensa din costul reparaţiilor şi lucrărilor care trebuie făcute.

Sursa: imopedia.ro 

Vizualizari: 1.477

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *