10.20.2021 23:04

Vanzare proprietate pe cont propriu

Care sunt cele 4 riscuri la care te expui atunci cand decizi sa-ti vinzi proprietatea pe cont propriu

Într-o piata înca dificila, în care putinii clienti sunt constrânsi de puterea redusa de cumparare, ajutorul unui profesionist este, poate, mai necesar ca niciodata.

A vinde pe cont propriu nu (mai) este o misiune deloc usoara, într-o piata în care oferta depaseste cu mult cererea solvabila.

Pe segmentul rezidential au ramas preponderent consumatori finali din clasa medie – oameni obisnuiti, a caror putere redusa de cumparare îi face extrem de vigilenti nu doar la pret, ci si la modul în care o proprietate corespunde, la modul realist, propriilor nevoi.

Iata cele mai importante riscuri la care te expui în aceasta situatie:

1. Ai (mari) sanse sa-ti supraevaluezi proprietatea: Stabilirea unui pret prea mare pentru imobilele scoase la vânzare este, probabil, cea mai frecventa greseala a proprietarilor de azi. Faptul ca vorbim de o problema comuna nu o face mai putin grava – dimpotriva. Supraevaluarea locuintelor nu face decât sa adânceasca discrepanta – si asa destul de mare! – dintre asteptarile în materie de pret ale vânzatorilor si cele ale cumparatorilor. Un profesionist în domeniu va iti sa evalueze corect proprietatea pe care vrei sa o vinzi, pentru a o scoate pe piata la un pret rezonabil, astfel încât sa pierzi cât mai putin timp – si bani! – în asteptarea unui cumparator.

2. Oferta ta poate ramâne „invizibila” în piata

3. Îti poti pierde clientul la negocieri

4. Vânzarea îti poate da mai multe batai de cap decât credeai

Dupa încheierea cu succes a negocierilor cu potentialul cumparator, urmeaza parcurgerea pasilor ce tin de încheierea concreta a tranzactiei. Aceasta etapa poate însemna mai multe batai de cap decât credeai, chiar si pentru tine, ca vânzator.

Vanzare-casa

sursa: Edil Cluj-Napoca 

Vizualizari: 1.211

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *