10.27.2021 3:20

Unii proprietari vor plati impozite de 10 ori mai mari. Vezi daca te afli printre ei

Impozitele vor creste pentru proprietarii in ale caror locuinte se deruleaza afaceri, iar cei care incaseaza venituri din chirii vor trebui sa plateasca pentru ele contributii sociale

Acum, proprietarii platesc aceleasi taxe pentru un apartament trecut pe persoana fizica, indiferent daca este locuit sau aduce profit. Insa de la anul, autoritatile vor sa schimbe modul de impozitare, iar proprietarii care folosesc locuintele in scopuri comerciale vor plati taxe ca persoane juridice. Astfel, impozitele ar putea creste chiar si de 10 ori pentru cei cei care au un magazin la parterul blocului, un birou notarial, un salon de cosmetica, un cabinet medical, etc.

Tot pentru a creste incasarile la buget, autoritatile vor sa-i oblige pe proprietarii care incaseaza venituri din chirii sa plateasca pentru ele contributii sociale. In prezent, impozitul pentru chirii este de 12% din suma incasata, la care se vor mai adauga 5,5 procente din chiria declarata (contributiile la asigurarile sociale de sanatate).

Sursa: imopedia.ro 

Vizualizari: 1.483

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *