10.20.2021 22:56

Unde este mare gigacaloria

Orasele din Romania cu cea mai scumpa gigacalorie

Începând de astazi putem spune ca am intrat oficial în sezonul rece, iar odata cu venirea lunii octombrie regiile autonome sau societatile de furnizare a caldurii încep probele sau chiar distributia de energie termica.

Sistemul centralizat de încalzire ramâne varianta cel mai des utilizata de majoritatea proprietarilor în detrimentul altor sisteme mult mai ieftine din punct de vedere al costurilor.

Money.ro va prezinta mai jos lista cu orasele din România în  care sistemul centralizat a devenit o mare povara pentru populatie.

Cea mai scumpa gigacalorie din România este produsa la Brad, judetul Hunedoara, aproape 900 lei/gigacalorie este pretul de furnizare, însa pretul platit de populatie este mai putin de 300 lei/gigacalorie, mai exact 295 lei/gigacalorie, întrucât primaria orasului suporta cea mai mare parte a costurilor, prin subventii.

La finele lunii august 2014, conform ultimelor date raportate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, mai erau racordate la sistemul centralizat de încalzire din Brad un numar de 896 de apartamente.

Daca vorbim însa de cea mai scumpa gigacalorie pe care trebuie sa o plateasca populatia atunci Turnu Magurele este în fruntea listei cu un pret de 489 lei/gigacalorie.

Proprietarii celor 230 de apartamente racordate la sistemul centralizat din Turnu Magurele (Teleorman) sunt obligati sa achite un pret de circa 2,5 ori mai mare decât bucurestenii de exemplu.

Gigacalorie

sursa: Money.ro 

Vizualizari: 1.633

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *