12.06.2021 2:45

Un antreprenor vrea sa schimbe relatia dintre chiriasi si proprietari printr-o noua platforma de inchirieri de locuinte

Mai era nevoie de inca un site de imobiliare? Antreprenorul Cornel Axin spune ca da, era nevoie de o platforma dedicata exclusiv inchirierilor, iar Renters.ro isi propune sa schimbe modul in care chiriasii si proprietarii interactioneaza. Dincolo de a se dori un loc de intermediere, cu utilizatori verificati, site-ul urmeaza sa integreze servicii dedicate atat pentru chiriasi (de exemplu, plata chiriei online), cat si pentru proprietari (managementul relatiilor cu chiriasii).

Platforma gandita de Cornel Axin si echipa sa, momentan inca in faza de testare, dar cu o lansare planificata in viitorul apropiat, pleaca de la nevoia de a evita proprietari neseriosi sau interactiunea constanta cu agenti imobiliari care pozeaza in proprietari. Desi inca nelansata oficial, deja s-au inscris peste 500 de chiriasi si 150 de proprietari care sunt verificati, iar cererea este in crestere.

Pana acum, fondatorii au investit aproximativ 60.000 euro si planuiesc sa o extinda si in alte tari din regiune in urmatorii cinci ani. „Nu ne gandim inca la exit, dar suntem deschisi la discutii cu potentiali investitori care sa impartaseasca aceeasi viziune cu noi asupra produsului”, spune antreprenorul, care adauga si faptul ca, desi calendarul de dezvoltare este bine definit, proiectul sau va necesita investitii mari in continuare.

„Faptul ca stai cu chirie n-ar trebui sa excluda in niciun caz sentimentul de ‘acasa’. Insa pentru asta, ai nevoie de un proces sigur, care sa-ti ofere incredere in toate partile implicate. In piata actuala de imobiliare, nu s-a inovat nimic de ani de zile (probabil de la inceput). Acelasi tip de siteuri, cu aceeasi structura si acelasi flux greoi. Increderea in persoanele cu care interactionezi intr-un proces normal de inchiriere scade atat de mult, incat toata lumea priveste cu suspiciune pe toata lumea”.

Renters.ro este o platforma cu circuit inchis exclusiv pentru proprietari si chiriasi verificati: „Toate profilele de pe renters.ro sunt verificate de noi printr-un sistem semiautomat. Procesul de verificare difera de nota de incredere pe care o primeste fiecare profil inregistrat. El poate contine una sau mai multe metode (conectare retele sociale, verificare numar de telefon, e-mail, contact telefonic / skype sau chiar intalnire fata in fata), toate avand un singur scop comun: sa verifice faptul ca persoana respectiva este de incredere pentru ceilalti utilizatori. Se foloseste un sistem de tip ‘Aplica/Invita’, astfel ca datele de contact vor fi accesate doar de catre persoanele aprobate de tine.”

Homes-For-Rent

Citeste mai mult. 

Vizualizari: 1.489
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *