05.16.2022 18:38

Trei blocuri într-o zona de case

Trei blocuri înalte de 20 de metri se construiesc lipite de case, în Gruia

Prefectura judetului Cluj a cerut în instanta anularea autorizatiei si oprirea construirii celor trei blocuri înalte de peste 20 de metri care se ridica pe strada Romulus-Vuia nr. 8-10, într-o zona exclusiv cu case.

Extinderea casei s-a transformat in bloc

Din anul 2007, 40 de familii din cartierul Gruia de pe strada Romulus Vuia se lupta cu autoritatile pentru oprirea construirii a trei blocuri înalte de 20 de metri care se ridica într-o zona exclusiv cu case. Constructorul a cerut autoriza?ie pentru extinderea unei case, dar acesta a înteles prin extindere ridicarea a trei blocuri înalte de peste 20 de metri. În anul 2007 Primaria Cluj-Napoca a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea blocurilor, dar ulterior la presiunea vecinilor nu a dat autorizatia de constructie. Constructorul nu s-a descurajat si a cerut în instanta aprobarea autorizatiei.

Oana Buzatu, purtatorul de cuvânt al Primariei Cluj-Napoca afirma ca în instanta, în prima faza a câstigat Primaria, apoi la recurs a câstigat constructorul, iar la etapele urmatoare a avut câstig de cauza tot constructorul blocurilor.

În consecinta, în 16 septembrie 2011 a fost emisa autorizatia de constructie pentru corp 1 + corp 2 + corp 3, regim D + P + 3 etaje + etajul 4 retras si parcare”, precizeaza Oana Buzatu.

RomulusVuia

citeste articolul integral in  Monitorul De Cluj 

Vizualizari: 1.203
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *