12.09.2021 4:21

Traiului in centrul orasului

Apartamentele din zona centrala a Clujului, intre maretia boltelor inalte si gustul banilor!

V-ati intrebat vreodata cine locuieste in apartamentele din centrul istoric? Cine sunt privilegiatii „zonei zero”, fie ca sunt ei chiriasi sau proprietari? Care sunt avantajele si dezavantajele traiului in centrul orasului vom vedea in cele ce urmeaza.

Daca va imaginati ca mansardele din centru sunt suprapopulate cu scriitori si artisti, iar aerul boem, de umezeala ranceda, inaccesibil muritorilor de rand, apartine doar celor ce-si elibereaza spiritul pe altarul creatiei, ei bine, sunteti departe de adevar. Bineinteles, un oras prin excelenta cultural, ascunde in labirinturile sale pietonale povesti desprinse parca de realitatea cotidiana, insa, in marea lor majoritate, exploatarea acestor locuri este cat se poate de umana, foamea de bani depasind cu mult granitele simtirii artistice.

Astfel, in locul scriitorilor, pictorilor, muzicienilor, camerele inalte ale apartamentelor centrale au facut loc birourilor diverselor companii, desi lipsa locurilor de parcare a fost si va fi un inconvenient major. Pozitionarea, suprafetele generoase ale camerelor, maretia boltelor, arhitectura, scarile de acces ca balustrada din fier forjat, lifturile de la inceputul secolului trecut, confera un anumit statut locatiei si deci companiilor care-si desfasoara aici activitatea. Chiria lunara variaza intre 5 Euro/mp si 8 Euro/mp.

O alta categorie de proprietati oferite spre inchiriere sunt apartamentele de protocol. Avand finisaje de calitate superioara si mobilier modern, acestea se adreseaza reprezentantilor firmelor, aflati in calatorii de afaceri sau in tranzit. Perioada de inchiriere este relativ scurta, insa, exista companii care inchiriaza aceste locuinte pe termen lung avand proiecte sau lucrari in zona care necesita un timp mai mare de sedere.

Si unele activitati comerciale sunt prestate in apartamentele din zona centrala, in special, acele activitati care nu necesita expunere stradala sub forma unei vitrine, de exemplu. Intalnim baruri, cafenele, magazine diverse.

O ultima categorie de locatari ai „locuintelor burgheze” este formata din oameni obisnuiti, proprietari sau chiriasi, care prefera sa locuiasca in astfel de locuinte, din placere, din obisnuinta, din convingere.

Avantajele majore ale traiului in zona centrala cuprind:

– statutul social

– apropierea fata de principalele obiective ale orasului

– dinamica vietii

Dezavantajele majore ale traiului in zona centrala cuprind:

– costurile ridicate ale vietii

– poluarea

– lipsa hipermarketurilor

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliara este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii  imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari (www.apartamente-vanzare-cluj.ro) si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri. 

Vizualizari: 1.649

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *