12.06.2021 3:19

Tinta investitorilor imobiliari in 2015

Dezvoltatorii au finalizat in 2014 165,000 metri patrati de spatii de birouri pentru inchiriat, in crestere cu 40% fata de anul 2013. La polul opus se situeaza centrele comerciale totalizand 70.000 de metri patrati si cu cel mai scazut nivel din 2006.

 

cladire-birou-2

„Credem ca sectorul de birouri ramane favorit pentru dezvoltatori, urmat de retail si de rezidential. Totodata, o activitate intensa in sectorul de terenuri este un bun indicator si probeaza interesul dezvoltatorilor pentru proiecte de cladiri de birouri, centre comerciale sau dezvoltari rezidentiale. In ultimii 2 ani piata de terenuri a inregistrat cateva tranzactii majore, precum vanzarea de catre Aversa a unui teren de circa 10 hectare catre Benevo Capital Corporation, ce prefigureaza dezvoltarea unui centru comercial, dar si recenta achizitie a Portland Trust a terenului de circa 4 hectare in Centru-Nord, avand ca destinatie de dezvoltare un nou proiect de birouri”, a apreciat Florescu.

Se remarca o preferinta a dezvoltatorilor pentru cladiri de clasa A pentru ca au un potential mai ridicat de a deveni un produs investitional, fiind mai usor de vandut pe viitor. In 2015 ne asteptam la o inversare a trendurilor pe piata imobiliara, adica o crestere a nivelului pe segmentele de retail si industrial.

Citeste mai mult. 

Vizualizari: 1.417

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *