10.20.2021 22:35

Terenul pentru casa

Daca vrei casa pe pamant primul pas este terenul de sub casa. Realizarea acestui obiectiv impune luarea in calcul a unor aspecte esentiale. Terenul de sub casa este definitoriu pentru casa ta!

Sunt cateva elemente pe care trebuie sa le verifici cand cumperi terenul de sub casa. Pentru ca beneficiile sa fie maxime, pentru a nu omite detaliile care conteaza am facut o lista cu elementele pe care trebuie sa le verifici cand cumperi un teren. Terenul de sub casa trebuie sa fie in intravilan. Nu spune nimeni ca nu-ti poti face casa in camp, dar este putin mai complicat pentru ca o zona intravilana implica cai de acces si utilitati.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a porni cautarile este sa-ti stabilesti un buget, in functe de scopul pe care il urmaresti. Pentru un teren de casa pretul este stabilit pe metru patrat si variaza mult de la o zona la alta. Uneori diferentele de pret sunt inexplicabile, alteori depind de facilitatile de care dispune terenul (apa, canalizare, line electrica – toate elemente pe care trebuie sa le iei oricum in calcul).

Suprafata de teren necesara se stabileste si in functie de pret si loc, dar trebuie sa corespunda si planurilor tale legate de proiectul efectiv al casei. In plus terenul de sub casa are anumite valori minime, care sunt stabilite prin lege. In plus trebuie sa existe o anume distanta intre casa ta (viitoarea ta casa) si imobilele din jur. Distanta aceasta se ia in calcul numai daca exista constructii, primul care ridica o casa intr-o viitoare zona rezidentiale fiind scutit de unele obligatii.

In momentul in care iti stabilesti bugetul, nu trebuie sa iei in considerare doar costurile de achizitie ci si alte cheltuieli aferente, cum ar fi impozitele, costul de constructie si comisioanele, in cazul in care il cumperi prin intermediul unui agent imobiliar.

Unele din detaliile pe care trebuie sa le verifici cand cumperi terenul de sub casa nu le poti face decat cu ajutorul unui specialist, iar pentru asta ai nevoie de un buget suplimentar. Nu te baza doar pe specialist si pe firmele de imobiliare, desi si acestea au rolul lor. Cauta singur terenuri. Ai foarte multe sanse sa gasesti ceea ce cauti singur si scapi de costurile suplimentare pentru intermediari.

Este foarte bine sa verifici, cand cumperi un teren, inclusiv licitatii guvernamentale. De regula aici terenurile sunt ieftine dar pot fi implicati in diferite complicatii financiare.

Investeste in terenuri agricole la limita marilor orase. Mai devreme sau mai tarziu vor intra in spatiul intravilan si pretul lor explodeaza!

Esential si obligatoriu de verificat cand cumperi terenul de sub casa este titlul de proprietate al terenului si este obligatoriu sa te asiguri ca totul este limpede si clar, fara nici un dubiu. Cadastrul, intabularea si documenle de tranzactie trebuie sa fie limpezi, clare, frar nici un dubiu.

Un studiu geologic poate sa fie o investitie mai mult decat benefica atunci cand cumperi terenul de sub casa, pentru ca una este daca panza freatica este la un metru adancime sau la 10!

Tot pe lista cu detalii pe care trebuie sa le verifici se afla si vecinii, marginile terenului si valoarea impozitelor pentru respectiva zona. Nu uita sa verifici cand cumperi un teren si daca poti obtine autorizatie de constructie si care sunt costurile acesteia. Aceste date sunt stabilite de fiecare primarie in parte si variaza mult de la o regiune la alta.

??????????

Sursa.

Vizualizari: 1.875
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *