09.16.2021 21:04

Terase amenajate in stil marocan

Terasa este spatiul perfect in care te poti relaxa departe de agitatia orasului, spatiul perfect in care iti poti petrece intr-un mod placut noptile calduroase de vara. Casamea.ro propune amenajarea in stil marocan pentru decoruri desprinse parca din „1001 de nopti”.

In materie de design, influenta marocana este usor de identificat prin prezenta culorilor vibrante si a imprimeurilor traditionale.

Formele rotunde, recamierul, taburetii si pernele in stil ottoman, paturile cu baldachin, masutele joase, elementele incrustate, sunt principalele caracteristici de care trebuie sa se tina cont intr-o amenajare exotica, chiar si exterioara. La polul opus, mobilierul poate sa lipseasca, tot ce trebuie pentru amenajare fiind un covor si perne supradimensionate.

Finisajele pot fi prezente sau nu, in functie de spatiul ce urmeaza a fi decorat. Daca vorbim de o terasa aflata in imediata apropiere a casei, un fel de anexa a acesteia, atunci putem intalni mozaicul, atat la nivelul peretilor externi, cat si la nivelul pardoselei. Acest tip de finisaj este incarcat si prezinta motive specifice culturii marocane, usor de reperat.

Felinarele in stil marocan din sticla colorata, pernutele decorative sau covoarele traditionale sunt cele mai apreciate accesorii. Felinarele pot fi asezate fie direct pe podea, fie prinse, agatate. De asemenea, tesaturile joaca un rol important in amenajarile de acest gen. Pledurile, fetele de masa, draperiile, toate poarta „semnatura” Marocului, sunt multicolore si fine, realizate din matasuri speciale.

 

Vizualizari: 3.193

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *