11.28.2021 14:57

Tendintele pietei rezidentiale

Un studiu de piata realizat de ElQual ne arata tendintele pietei rezidentiale din Romania

Cel mai nou studiu ImoResearch, realizat de compania de marketing si cercetare de piata ElQual, pentru DezvoltatorImobiliar.ro, ne arata tendintele pietei rezidentiale din România. Afla care sunt cele mai noi repere din sectorul rezidential!

Rezultatele celui de-al cincilea studiu ImoResearch, realizat la Târgul National Imobiliar, editia mai 2015, ofera câteva surprize referitoare la evolutia din piata rezidentiala din România. Iata câteva dintre cele mai importante repere ale pietei rezidentiale:

1. Bugetul maxim al românilor pentru locuinte a crescut

Românii care doresc sa cumpere locuinte noi au un buget mai mare pentru achizitii. Peste o treime din participantii la sondajul ImoResearch din mai 2015 au disponibile sume cuprinse între 60.001 Euro si 100.000 Euro pentru cumpararea unei locuinte, cu peste 10% mai mult fata de perioada octombrie 2014. Bugetul mediu pentru o locuinta urca pâna la 70.000 Euro.

2. Tinerii care au deja o locuinta amâna cumpararea celui de-al II-lea imobil

Fata de studiile anterioare, putem remarca o scadere de 20% a interesului tinerilor care detin deja o locuinta pentru a cumpara un nou imobil. Totusi, doar 1/3 din persoanele cu vârste cuprinse între 25 si 35 de ani au o casa sau un apartament al lor.

3. Interesul pentru programul Prima Casa scade puternic

Comparativ cu valul al patrulea al studiului ImoResearch, interesul românilor pentru cumpararea unei locuinte prin programul Prima Casa a scazut puternic. Doar 25% din respondentii sondajului realizat de catre ElQual ar folosi un credit Prima Casa pentru plata locuintei, cu 15% mai putini fata de octombrie 2014. 35% din participanti opteaza pentru achitarea cu cash a imobilului vizat.

4. Mijloacele de transport, cel mai important factor la achizitia unei locuinte

Pretul locuintelor, vecinatatile, reputatia zonei sau apropierea de zonele verzi nu mai conteaza la fel de mult pentru românii care cauta sa cumpere locuinte. Cel mai important criteriu pentru alegerea casei sau apartamentului dorit este acum apropierea de mijloacele de transport în comun.

5. BCR îsi pastreaza pozitia de cea mai cautata banca

BCR îsi pastreaza pozitia de cea mai cautata banca pentru creditarea de locuinte. 35% din participantii la studiul ImoResearch si-au depus sau îsi vor depune documentele pentru un împrumut la BCR, cu 14% mai multi fata de BRD.

Rezidential

Despre Dezvoltatorimobiliar

Portalul Dezvoltatorimobiliar.ro prezinta ofertele complete de case si apartamente noi din ansamblurile rezidentiale. Dorim ca utilizatorii nostri sa aiba acces rapid la o oferta cât mai mare de apartamente noi si case noi, din toata tara. Speram ca acestia sa-si gaseasca locuinta ideala doar accesând portalul DezvoltatorImobiliar.ro. Pe portalul DezvoltatorImobiliar.ro gasiti tururile virtuale ale ansamblurilor si ale locuintelor finalizate ale acestora. 

Vizualizari: 1.432

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *