01.28.2022 23:11

Tapet rezistent la foc

De ce sa folosim un tapet rezistent la foc?

Avantajele pe care le ofera tapetul din fibra de sticla “Vitrulan Glass Deco” ne sunt oferite de site-ul www.tapetignifug.ro:

 • este lavabil si rezistent la frecare si la solutiile agresive pentru curatare si dezinfectare în conditiile folosirii alaturi de vopseaua speciala
 • sticla este un material anorganic, iar combinatia de tapet de fibre de sticla Vitrulan cu vopsele pe baza de latex permite eliminarea vaporilor de apa si respiratia peretilor, adresându-se astfel si celor interesati de protectia împotriva mucegaiului si a ciupercilor.
 • din moment ce sticla nu arde, asigura o protectie sporita contra focului, beneficiaza de certificat de rezistenta la foc – standard german DIN 4102A2 si standard francez M1.

 

Avantajele si beneficiile unei ignifugari:

 • O ignifugare corect executata poate localiza un incendiu la focarul initial;
 • Reduce costurile unei constructii, limitând alte masuri de protectie anti foc foarte scumpe;
 • Costuri reduse la încheierea politelor de asigurare;
 • Confort psihic al beneficiarului.

 

Ignifugarea este procedeul de îmbunatatire a comportarii la foc a materialelor combustibile. Ignifugarea nu exclude aprinderea si arderea materialului, ci îi confera acestuia o comportare la foc îmbunatatita pe o anumita perioada de timp sau posibilitatea de a nu arde atunci când se îndeparteaza sursa de caldura.

Ignifugarea este una din cerintele privind siguranta la foc pentru îmbunatatirea gradului de rezistenta la foc a unei constructii.

O ignifugare corect executata, întretinuta în timp, poate îmbunatati gradul de rezistenta la foc a unei cladiri, de la gradul V la gradul III, si poate reduce alte masuri de protectie care sunt foarte scumpe.

O ignifugare corect executata poate localiza un incendiu în focarul initial, prin limitarea aprinderii si arderii în continuare a materialelor de constructie, jucând rolul de bariera, sau poate prelungi faza de ardere lenta, ceea ce duce la neafectarea rapida a structurii de rezistenta si, totodata, posibilitatea unei interventii din interior, fara a se ajunge la faza de ardere generalizata.

Ignifugarea se trece din faza de proiectare, proiectantul fiind singurul cu atributii si drepturi de a alege substanta.

Ignifugarea materialelor si produselor combustibile este recomandata la:

 • constructiile noi, la modificarea sau schimbarea destinatiei ori a conditiilor de utilizare a celor existente, precum si periodic, la expirarea perioadei de mentinere a calitatii lucrarii de ignifugare specificata de producator;
 • realizarea unor elemente de constructie, cum sunt tavane, închideri sau mascari finisaje;
 • tratamente termice si acustice interioare;
 • constructiile provizorii combustibile pentru ateliere, depozite, magazii etc., în care se lucreaza cu substante combustibile sau cu foc deschis.
Vizualizari: 3.241

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *