01.17.2022 1:34

Sisteme de încalzire: cel mai bun raport calitate-pret

Studiu Best Buy Award: Ariston reprezinta prima optiune a românilor
pe piata locala a sistemelor de încalzire

Ariston a fost desemnat de catre consumatorii români brandul de centrale termice si boilere cu cel mai bun raport calitate-pret si cea mai buna experienta de cumparare, distinctia fiind acordata în urma studiului de piata “Best Buy Award”, realizat în România de catre organizatia elvetiana ICERTIAS.

Drept urmare, Ariston Thermo România a primit prestigioasa medalie ”Best Buy Award – No. 1 – best price quality ratio” la categoria “Sisteme de încalzire si tehnologie termica în general”, pentru perioada 2015/2016.

Studiul Best Buy Award România 2015/2016 a fost realizat de catre organizatia elvetiana ICERTIAS – International Certification Association (www.icertias.com) în luna februarie 2015, pe un esantion relevant de 1.200 de respondenti. Acestia au fost profesionisti din domeniul constructiilor si persoane interesate de activitati de DIY (do-it-yourself) din România – exclusiv utilizatori de Internet. Organizatia masoara nivelul de experienta si satisfactie al cetatenilor cu privire la raportul calitate-pret al produselor si serviciilor regasite pe piata. Cu o experienta de 5 ani, ICERTIAS a realizat astfel de studii oferind certificarile QUDAL (QUality meDAL) si Best Buy Award în peste 30 de tari de pe patru continente.

Folosind metoda CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness), subiectii participanti la studiul desfasurat în România au fost rugati sa raspunda on-line unui set de întrebari privind satisfactia vis-a-vis de brandurile din piata de termotehnica.

În cadrul studiului “Best Buy Award” întrebarile au avut un caracter deschis, adica respondentilor nu li s-au pus în prealabil la dispozitie mai multe raspunsuri alternative din care sa poata alege. Acestia au putut preciza în mod liber numele oricarui producator sau furnizor care, potrivit experientei lor personale, ofera cel mai bun raport calitate-pret de pe piata.

Astfel, la întrebarea “Specificati numele producatorului pentru sisteme si produse de încalzire si tehnologii termice în general,  care, în România, ofera cel mai bun raport calitate – pret“, majoritatea persoanelor chestionate a raspuns „Ariston”.

Ca urmare a raspunsurilor oferite de acestia, Ariston a primit medalia “Best Buy Award – No. 1 – best price quality ratio”, având cel mai mare numar de voturi din partea consumatorilor români pentru cel mai bun raport calitate-pret la categoria din care face parte.

“Obtinerea medaliei Best Buy Award confirma, înca o data, ca produsele Ariston sunt principala alegere în ceea ce priveste sistemul individual de încalzire al românilor de peste 12 ani. Astfel, ICERTIAS, alaturi de alte companii de cercetare de piata, precum TNS sau BRG, a subliniat, înca o data, pozitia dominanta marcii Ariston, dar si calitatea, durabilitatea si raportul corect al pretului pentru produsele noastre”, a afirmat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Acesta a subliniat, de asemenea, ca obtinerea medaliei întareste, de asemenea, si puterea de inovare a companiei ce lanseaza permente produse adaptate celor mai noi cerinte ale pietei, mai ales din punct de vedere al tehnologiilor adoptate.

„Recunoasterea primita din partea consumatorilor români ne demostreaza ca, alaturi de produsele inovatoare pe care le punem la dispozitia acestora, Ariston ofera si o buna experienta de cumparare datorata retelei largi de parteneri din întreaga tara. În plus, multumirea clientilor nostri este data si de reteaua de service ce poate raspunde eficient si într-un timp scurt solicitarilor primite”, a mai spus Catalin Draguleanu.

Organizatia ICERITAS se concentreaza în primul rând pe recunoasterea si promovarea la nivel global a calitatii si valorii produselor. Pe piata din România, ICERTIAS a realizat în acest an cel de-al doilea studiu “Best Buy Award”, cel din acest an tudiul fiind primul axat si pe piata de constructii, în general, si pe cea de încalzire si tehnlogie termica, în special.

Ariston - Best Buy Award

Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii international în productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate încalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin îmbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

Despre proiectul Best Buy Award

Astazi, mai mult ca oricând, cumparatorii cauta cel mai bun raport calitate-pret. Înainte de a lua o decizie cumparatorii compara pretul si calitatea pentru fiecare produs pe care intentioneaza sa-l cumpere.

Raportul dintre un pret corect si cea mai buna calitate posibila (Best Buy) este acum mai important ca oricând pentru consumatorul european mediu.

În acest sens scopul proiectului si certificatului „Best Buy Award” este de a-i ajuta pe cumparatori sa caute si sa gaseasca cele mai bune produse si servicii de pe piata româneasca, în functie de calitate si de pret.

Proiectul si certificatul „Best Buy Award” sunt concepute pentru a simplifica gasirea celor mai bune produse si servicii la cel mai bun pret si se adreseaza cumparatorilor de pe piata locala si internationala.

Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) este un proiect al organizatiei elvetiene ICERTIAS – International Certification Association GmbH (www.icertias.com).

Despre Best buy Award

Best Buy Award (http://www.bestbuyaward.org) este un proiect international continuu pentru cercetarea si premierea produselor, serviciilor si altor entitati de pe pietele locale si internationale care ofera cea mai buna experienta de cumparare si cel mai bun raport calitate-pret, exclusiv în functie de experienta si opiniile consumatorilor. Proiectul Best Buy Award este coordonat si sustinut la scara globala de organizatia elvetiana ICERTIAS – International Certification Association cu sediul la Zurich, Elvetia. Pentru cercetarile din cadrul Best But Award, ICERTIAS colaboreaza cu numeroase organizatii locale si internationale, încurajând astfel cooperarea în vederea constientizarii importantei raportului calitate-pret la nivel local si global.

Despre ICERTIAS

ICERTIAS – International Certification Association este o organizatie privata, independenta politic, cu sediul la Zurich, Elvetia. ICERTIAS (http://www.icertias.com) încurajeaza metodele inovative de testare si cercetare a pietelor la nivel local si international. Organizatia se concentreaza în primul rând pe recunoasterea si promovarea la nivel global a calitatii si valorii produselor. ICERTIAS încurajeaza de asemenea cooperarea internationala dintre organizatiile, mai vechi sau mai noi, care se ocupa cu testarea, cercetarea si certificarea produselor si serviciilor si promoveaza colaborarea în vederea dezvoltarii instrumentelor de testare, cercetare si certificare dincolo de granitele nationale.  Actionând din perspectiva consumatorului, ICERTIAS instruieste organizatiile locale astfel încât acestea sa promoveze acele produse si servicii care sunt testate pentru atingerea standardelor sale de înalta calitate si pentru a extinde aceste standarde la nivelul pietelor locale si internationale. La nivel international, ICERTIAS este cel mai bine cunoscuta pentru sistemele sale de cercetare si certificare Best Buy Award şi QUDAL – QUality meDAL. 

Vizualizari: 2.187

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *