11.28.2021 14:10

Sfaturi pentru inchiriere

Sfaturi pentru studentii care cauta apartament de inchiriat

Anul universitar se apropie de sfarsit si un nou inceput deja se prefigureaza ceea ce inseamna o crestere a cererii pentru chiriile de apartamente. Deoarece facilitatile de cazare oferite de universitatile din oras sunt insuficiente in comparatie cu numarul cererilor, asa ca pe durata studiilor, studentii sunt nevoiti sa opteze pentru varianta inchirierii unui apartament.

Cererea a dictat o diversificare a ofertei din toate punctele de vedere, atat in ceea ce priveste dotarile apartamentului, suprafata sau zona in care este amplasat. Bineinteles, costurile cele mai mari sunt in apropierea campusului universitar, chiar daca dotarile de care beneficiaza apartamentul nu sunt complete. Pe masura ce distanta fata de campus creste, costul lunar al chiriei scade si, de cele mai multe ori, creste gradul de confort.

Indiferent de zona, cei care vor sa inchirieze un apartament pentru durata a cel putin unui ar trebui sa aiba in vedere niste detalii esentiale pentru a se asigura ca sederea in apartament va fi una placuta si fara eventuale divergente cu proprietarul: Stabilirea pragului maxim de chirie pe care poate fi suportat. Starea apartamentului.
Evaluarea cheltuielilor lunare de intretinere. incheierea unui contract de inchiriere.

Un aspect particular in cazul inchirierii pentru studenti este negocierea conditiilor de pastrare a apartamentului si pe perioada verii, cand, studentii pleaca acasa. Acesta est un aspect sensibil care declanseaza dispute intre proprietar si chirias, de aceea a o astfel de clauza trebuie introdusa in contractul initial.

Chirie

sursa: Edil Cluj-Napoca 

Vizualizari: 1.747
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *