10.20.2021 22:41

Se transformă PAID în ADAS? Specialişti din domeniu vorbesc deja despre asigurarea locuinţei ca despre o nouă taxă

Unii propun ca prima aferentă asigurării obligatorii împotriva dezastrelor să fie colectată de Fisc. Alţii cred că cel mai bine ar fi ca respectiva primă să fie achitată, asemeni taxei radio, pe facturile la electricitate. În oricare dintre situaţii, modelul de la care se porneşte este cel promovat de statul comunist după cutremurul din 1977.

Ideea potrivit căreia asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor ar putea deveni un fel de taxă a început să prindă contur chiar şi în mintea unora dintre reprezentanţii acţionarilor PAID, compania care se ocupă cu emiterea respectivei poliţe.

Vicepreşedintele Uniqa Asigurări, Romeo Jantea, este de părere că plata poliţei de asigurare obligatorie pentru locuinţă ar putea fi inclusă lunar pe diferite facturi, similar modului în care se încasează taxa radio. “Am să vă invit pe toţi să vă gândiţi la un lucru simplu şi banal – şi dacă cineva nu ştie îi răspundem. Ştiţi cum plătim cu toţii pentru radioul public? Pentru radioul public plătim în felul următor: cine are bec, adică cine are un contract de curent electric, plăteşte în fiecare factură şi pentru radio.

Citeşte articolul integral pe capital.ro 

Vizualizari: 1.525

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *