10.27.2021 3:16

Scaderi de 41% la apartamentele vechi

In ultimii cinci ani preturile apartamentelor vechi au inregistrat la nivel national scaderi de aproximativ 41%, se arata intr-o analiza realizata de compania de evaluare Darian DRS SA.

„Preturile la nivel national au scazut spectaculos de la mijlocul anului 2008 pana azi. Pentru apartamentele vechi s-a inregistrat o scadere de aproximativ 40%, iar cele noi s-au ieftinit cu 35%. Prin programul Prima Casa cele mai multe proprietati achizitionate au fost apartamentele de doua camere. intr-un interval de aproximativ cinci ani, acest tip de apartament, eligibil si cautat pentru achizitia prin Prima Casa, a cunoscut o scadere de aproximativ 32 – 33%.

In Bucuresti, un metru patrat in cazul apartamentelor vechi este, in medie, de 959 euro, in Cluj-Napoca cu 956 euro/mp si in Timisoara cu 865 euro/mp.

Analiza Darian mai arata ca preturile apartamentelor noi la nivelul intregii tari au inregistrat o scadere usor mai redusa decat a celor vechi. Astfel, in ultimii cinci ani, preturile s-au redus cu aproximativ 35%, dar in ultimul an, scaderea inregistrata a fost de aproximativ 1%.

Sursa: economica.net
 

Vizualizari: 1.433

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *