01.28.2022 23:06

Scadere de pret, dar pana unde ?

Criza financiara a afectat intr-o masura foarte mare preturile la apartamente, case si terenuri. Pe langa faptul ca numarul tranzactiilor s-a redus foarte mult si pretul imobilelor a scazut.

Scadere de pret, dar pana unde ?

Pana unde pot scadea preturile apartamentelor din Romania.

Criza financiara a afectat intr-o masura foarte mare preturile la apartamente, case si terenuri. Pe langa faptul ca numarul tranzactiilor s-a redus foarte mult si pretul imobilelor a scazut.Fata de valoarea maxima a lor din 2007-2008, scaderea de pret a ajuns in unele locatii sa depaseasca 50%.

Ne punem intrebarea corecta: Pana unde o sa se duca preturile in jos ? Fie ca suntem proprietari de imobile sau suntem in cautarea unei case, vrem sa stim cam care e valoare unei proprietati in aceasta perioada.

Cu siguranta ca se vor vinde imobile cu preturi ce acum 2 ani ne ajungeau doar de finisarea si mobilarea lui, dar aceste preturi foarte mici vor fi oferite doar de dezvoltatorii disperati ce au de rambursat sume importante bancilor si prefera sa piarda o parte din bani vanzand la un pret mic cu speranta ca totusi vor putea salva ceva.

Parerea mea sincera este ca pretul unei constructii se va stabiliza la un moment dat in functie de costul efectiv al constructie la care se va adauga un profit de maxim 15-20%. In pretul final al unei constructii trebuie incluse neaparat: costul de realizare al proiectului, costul de achizitie al terenului, costul de racordare la utilitati, taxele Primariei si Inspectiei in Constructii si bineinteles costul de constructie efectiva (manopera si materiale).

Cu siguranta ca in functie de zona in care e construit acel imobil o sa fie mici fluctuatii de la pretul standard dar preturile pe care le-am intalnit acum vreo 2 ani o sa mai fie foarte greu sa le mai gasim, cel putin nu in viitorul foarte apropiat.

Asa ca doritorii de chilipiruri din domeniul imobiliar au in acest moment o oferta mare pe care nu sperau sa o intalneasca acum 2 ani. un lucru as vrea sa subliniez in final: preturile sunt in continuare in Euro iar o scadere de pret in Euro nu inseamna neaparat ca pretul acelui imobil in lei a scazut, pentru ca Euro pana nu demult se balansa in jurul cifrei de 3.5 fata de 4.3!!!

Vizualizari: 1.455
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *