10.18.2021 7:40

Sa stai in chirie sau sa cumperi?

Intre cele doua optiune exista diferente mari de perspectiva. Daca stai in chirie acorzi o importanta diferita factorior de selectie decat atunci cand cumperi o casa. Haideti sa vedem care sunt asemanarile si deosebirile intre aceste doua abordari.

 

1. Zona

Pentru ca nu este o decizie permanenta si presupune cheltuieli mici comparativ cu achizitia unei locuinte, inchirierea nu este atat de supusa compromisurilor in privinta localizarii. Cei aflati in cautarea unui apartament de inchiria sunt interesati de un acces mai bun catre mijloacele de transport.

2. Pretul

Aspectul financiar se numara printre cele mai importante criterii de selectie la inchirierea unui apartament. O pondere de maxim 30% din venitul lunar este alocat pentru chirie.

3. Cheltuielie de intretinere:

Pe langa chirie trebuie sa mai scoti din buzunar si bani pentru utilitati – fapt ce ar trebui analizat inainte de incheierea unui acord. Ansamblurile rezidentiale noi au si costuri de mentenanta.

4. Suprafata:

Pentru ca majoritatea celor care aleg sa stea in chirie sunt tineri cu un stil dimanic de viata, acestia nu sunt interesati ca locuinta sa aiba o suprafata mare.

5. Starea proprietatii:

Starea locuintei este extrem de importanta pentru chiriasi desi este o decizie pe termen scurt sau mediu fata de cei care cumpara-care prefera un apartament neamenajat pentru a investi si a-l personaliza.

6. Compartimentarea

Compartimentarea apartamentului poate cantari mai mult in cazul inchirierii decat al cumpararii, avand in vedere ca studentii stau mai multi in acelasi apartament pentru a diminua costurile.

7. Disponibilitatea locurilor de parcare

Un chirias este mai degraba legat de mijloacele de transport si nu da o mare importanta acestui aspect. Cel care cumpara pe de alta parte se gandeste daca nu are inca o masina, ca este foarte posibil sa achizitioneze una in viitorul apropiat.
apartamenty-grzegorzki-001

Sursa. 

Vizualizari: 2.649

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *