01.28.2022 23:10

Romanii se grabesc sa-si cumpere Prima Casa

Programul Prima Casa s-a dovedit a fi, dupa cum se asteptau investitorii, foarte eficient pentru sectorul economic. Fondurile alocate se epuizeaza mai repede anul acesta, decat in oricare altul, de la infiintarea programului, in 2008.

Conform statisticilor, pana acum, peste 87.800 de romani si-au luat locuinta prin acest program de creditare, dintre care, cea mare parte, constand in tineri cu varste cuprinse intre 25 si 35 ani. Succesul acestui program il constituie avansul de doar 5% din pretul locuintei, ratele si dobanzile mai mici fata de conditiile obisnuite in care se acorda alte credite.

Anul 2012 a marcat o crestere  a achizitiei de imobile prin Programul Prima casa, cu 4% fata de 2011, ajungand pana la 31%, insa 2013 se dovesteste a fi mai norocos, doar in primele luni s-a inregistrat deja, un procent de vanzari de 34% fata de anul precedent.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii a alocat anul acesta circa 793 milioane de euro, din care, pana in luna mai s-au oferit credite in valoare de 410 milioane de euro. Daca ritmul accelerat de acordare a creditelor persista, specialisticii estimeaza ca plafonul ar putea fi epuizat in jurul lunii octombrie.

Ramona Țuțuianu

Vizualizari: 1.650

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *