12.06.2021 3:22

Reducerea temperaturii in casa fara folosirea aerului conditionat

Folosirea aerului conditionat pe timpul verii este o solutie temporara dar presupune riscuri importante pentru sanatate. Schimbarile de temperatura  si nivelul umiditatii poate afecta sistemul respirator. Avem pentru voi niste solutii de substituire a aerului conditionat:

ResidentialAirConditioning

 Izolarea locuintei in timpul zilei – inchideti ferestrele si trageti draperiile pentru ca aerul cald sa nu poata patrunde in casa. Odata ce temperatura scade odata cu asfintitul puteti deschide sa aerisiti.

 Asezarea ghivecelor de plante in dreptul ferestrelor – plantele mai inalte in special absorb o buna parte din energia solara si purifica aerul din interior.

 Reflectarea caldurii in exterior – montarea unor folii reflectorizante pe geamuri care impiedica razele soarelui sa ajunga in interior, reflectandule.

Folosirea corecta a ventilatorului – ventilatia trebuie sa actioneze de sus in jos pentru ca aerul cald are o densitate mai mica decat cel rece. Puneti un recipient cu apa rece in raza aerului ventilat pentru a creste randamentul.

 Pregatirea patului pentru odihna – puteti introduce pernele intr-o punga de plastic si sa le punei la congelator cu o ora inainte de culcare. Folositi o lenjerie din satin sau matas deoarece acestea nu absorb caldura.

Oprirea surselor suplimentare de caldura – becuriele incandescente incalzesc aerul. Inlocuiti-le cu cele fluorescente. Electrocasnicele degaja si ele multa caldura asa ca utilizati-le cat mai putin posibil.

 Evitarea gatitului la temperaturi foarte ridicate – cuptorul cntribuie masiv la supraincalzirea locuintei pe timp de vara.

Pozitionarea unui cearsaf umed in dreptul ferestrelor – aerul cald care patrunde de afara in locuinta poate fi filtrat printr-o metoda deloc costisitoare umezirea unui cearsaf cu apa foarte rece si pozitionarea lui in dreptul curentilor de aer.

Sursa. 

Vizualizari: 1.535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *