12.06.2021 3:28

Proiectul casei

Proiectul este un pas foarte important in constructia unei case. Este esential pentru constructor pentru ca fara proiect ar lucra dupa ureche si perceptiile sunt diferite. Relatia cu constructorul trebuie sa fie cat mai buna, pentru ca unii ar sarii peste niste pasi, considerati de ei neesentiali , doar pentru a termina mai repede.

Daca tu nu ai timp sa mergi des sa verifici, poti angaja un diriginte de santier pentru a superviza lucrarea si a verifica daca totul se face conform proiectului.

Exista site-uri unde gasesti proiecte de case gratiute, insa incomplete in varianta gratuita. Pentru a avea un proiect complet trebuie sa lucrezi cu un arhitect si alti ingineri.(structura,rezistenta,termice, electrice, sanitare)

Pasul 1:
Trebuie sa ai o discutie in familie referitor la cum ati vrea sa arate casa: numar de camere, mansarda, dining, bai, balcoane, terasa…

La un moment dat esti hotarat si stii ce vrei:
– parter: living, bucatarie, baie, hol, terasa
– etaj mansardat: 3 camere, o baie, doua balcoane (terase)

Pasul 2:

Poti cauta pe internet proiecte sau schite care se potrivesc dorintelor tale si mergi cu ea la arhitect ca sa vada in mare cam ce ai vrea si ce modificari mai trebuie facute.
Foarte importanta este pozitionarea casei fata de rasaritul soarelui. Beciul trebuie sa fie la nord…

In baza proiectului tehnic se va putea ridica autorizatia de constructie.

01_proiect_casa_aw015

Sursa. 

Vizualizari: 5.337
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *