10.27.2021 4:35

Prima Casa in lei: cu aceeasi suma vom cumpara o garsoniera in loc de un apartament cu 2 camere

Din cauza dobanzilor mai mari, Prima Casa in lei ofera acces la locuinte cu preturi cu 25%-30% mai mici decat oferea varianta in euro.

Daca pana in prezent, cele circa 98.000 credite acordate prin Prima Casa de la inceputul programului au avut o valoare medie de sub 39.000 euro, pe viitor aceasta ar putea scadea considerabil, intrucat este afectata foarte mult cererea solvabila.

Prin Prima Casa in lei, cu aceeasi suma stransa si aceleasi venituri lunare, se poate achizitiona o locuinta cu 25% mai modesta ca pret, de exemplu in loc de apartamente cu 2 camere pot fi cumparate garsoniere.

Totusi, chiar daca reprezinta un recul semnificativ fata de varianta in euro, Prima Casa in lei ramane de departe cea mai accesibila varianta de achizitie a unei locuinte, gratie avansului de doar 5%. Astfel, avand un avans modest, prin Prima Casa in lei se pot achizitiona locuinte cu preturi de 2-3 ori mai mari decat prin creditele ipotecare standard in lei si euro care presupun avansuri mai mari ca pondere.


`
Sursa: capital.ro 

Vizualizari: 1.483

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *