09.16.2021 21:22

Preţurile apartamentelor au crescut in luna februarie

În ciuda discuţiilor legate de lansarea programului Noua Casă, care ar urma să scoată apartamentele vechi din cursa finanţărilor co-garantate de către stat, proprietarii unor astfel de imobile nu se arată deloc dispuşi să-şi reducă pretenţiile.

Potrivit Indicelui naţional calculat de www.imobiliare.ro, în luna februarie apartamentele noi şi vechi din întreaga ţară s-au apreciat cu 0,5%, de la 968 la 973 de euro pe metru pătrat; diferenţa faţă de perioada similară a anului trecut este de 1,3%. Luna trecută, trendul general crescător al preţurilor a fost dictat, într-o proporţie însemnată, de scumpirile înregistrate de locuinţele din blocurile construite înainte de 1990.

În Cluj-Napoca, preţurile locuinţelor noi şi vechi au consemnat un avans de 2,8% în ultima lună; nivelul actual, de 905 euro pe metru pătrat, este cu 3,1% mai mic decât în februarie 2012. Valoarea de listare pentru apartamentele vechi a ajuns la finalul lunii trecute la 970 de euro pe metru pătrat, în creştere cu 0,8% faţă de nivelul de 962 de euro pe metru pătrat atins în ianuarie. Spre comparaţie, în perioada similară a anului trecut, locuinţele de pe acest segment erau cu 0,8% mai ieftine. Pe de altă parte, Cluj-Napoca este oraşul în care locuinţele noi s-au scumpit cel mai mult în ultimele 28 de zile. Acestea au ajuns la o valoare medie de 856 de euro pe metru pătrat, cu 5,7% mai mult decât în februarie (808 euro pe metru pătrat), dar cu 2,6% mai puţin decât în aceeaşi perioadă din 2012.

Sursa: imobiliare.ro 

Vizualizari: 1.780

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *