09.16.2021 21:13

Pretul locuintelor a ajuns la nivelul anului 2006

Locuintele din Romania au in prezent preturi similare cu cele din 2006

Preturile locuintelor s-au redus în medie cu 8,50% pe an, de la momentul de vârf al pietei imobiliare, consemnat în trimestrul al II-lea al anului 2008, cumulând o contractie totala de 41%, astfel ca nivelurile actuale sunt similare cu cele din 2006, potrivit Eurobank Property Services (EPS).

Indicele rezidential EPS arata ca în primul trimestru din 2014 preturile rezidentiale la nivel national au scazut cu 2% fata de trimestrul precedent, dupa o crestere trimestriala anterioara pozitiva. Fata de trimestrul I din 2013, preturile s-au redus cu 0,60% (de la an la an), ceea ce indica o piata stabilizata, mai ales daca se ia în considerare tendinta sezoniera de a avea preturi reduse în sezonul rece.

De la momentul de vârf al pietei imobiliare, consemnat în cel de-al II-lea trimestru al anului 2008, preturile rezidentiale la nivel national au înregistrat scaderi medii anuale de -8,50%, cumulând o scadere totala de 41%, preturile actuale fiind la nivelul celui de-al II-lea si celui de-al III-lea trimestru din 2006, chiar înainte de «bula imobiliara»„, se arata într-un comunicat al EPS.

Analiza pe zone ale Capitalei arata ca preturile pentru zona centrala au ramas stabile în primul trimestru al anului, dupa o fluctuatie a indexului în trimestrele anterioare, si au înregistrat o crestere de 2,50% fata de trimestrul I din 2013 (de la an la an), stabilind o tendinta de crestere a pietei de top la nivel national pentru o perioada de peste un an.

Pe de alta parte, preturile pentru zona periferica a Bucurestiului au continuat sa înregistreze scaderi mai mari decât nivelul national, ajungînd pâna la 2,30% în perioada mentionata. În mod similar, preturile rezidentiale din Ilfov s-au redus cu 2,10% fata de primul trimestru din 2013 (de la an la an).

Blocuri

citeste articolul integral pe Money.ro 

Vizualizari: 1.307

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *