12.06.2021 3:22

Pretul apartamentelor in scadere

A venit vara, iar preturile apartamentelor din Cluj au plecat in vacanta!

Indicele Blitz Imobiliare a inregistrat in luna iunie 2014 o valoare medie de 987 Euro/mp pentru apartamentele din Cluj-Napoca, in scadere cu 3 Euro/mp fata de luna anterioara.

Blitz-01

Apartamentele din Cluj-Napoca si imprejurimi (comuna Floresti, comuna Baciu, comuna Apahida) au inregistrat cea mai mare scadere de pret de la inceputul anului, indicele Blitz in cazul acestora raportand o valoare de 849 Euro/mp, cu 11 Euro/mp mai putin ca in luna mai.

Topul cartierelor clujene confirma cifrele de mai sus si putem observa faptul ca, in principal, au scazut preturile apartamentelor situate in cartierele muncitoresti: cart. Marasti, cart. Manastur, cart. Grigorescu. In schimb, apartamentele noi din Europa s-au apreciat cel mai mult, propulsand cartierul pe locul al II-lea.

Top 3 cartiere:

1. cart. Centru: 1.112 Euro/mp
2. cart. Europa: 1.049 Euro/mp
3. cart. Grigorescu: 1.038 Euro/mp

Blitz-03

In ceea ce priveste preturile medii publice ale diferitelor tipuri de apartamente, putem analiza trendul acestora, urmarind tabelul de mai jos.

Blitz-02

Asa cum se poate observa, preferintele clujenilor se indreapta tot spre apartamentele cu 2 camere, drept urmare pretul acestora ramane in continuare stabil. In schimb, apartamentele cu una sau trei camere s-au ieftinit cel mai mult.

Indicele Blitz prezinta valoarea medie, exprimata in Euro/mp, a preturilor publice pentru diferite categorii de proprietati imobiliare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Indicele Blitz nu tine cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei, iar pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu 

Vizualizari: 1.516

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *