11.28.2021 14:03

Preferintele romanilor in achizitia unei case

Cunoaste-ti cumparatorul! Cine este, ce cauta si cat mai este dispus sa plateasca pentru o locuinta?

Un studiu realizat recent de o companie bancara cu traditie dezvaluie preferintele romanilor cand vine vorba de achizitia unei case.

Cele mai cautate raman apartamentele cu doua camere.

In ceea ce priveste preferintele cumparatorilor pentru diferite tipuri de locuinte, studiul citat arata ca, la nivel national, 45% dintre credite au vizat achizitia de apartamente cu doua camere, in vreme ce 27% dintre beneficiari au optat pentru unitati locative tri-camerale, 10% pentru garsoniere, iar 5% pentru apartamente cu patru camere (sau mai mult).

Pe de alta parte, circa 13% din credite au fost folosite pentru achizitia de case/vile.

In Bucuresti, 47% dintre cei care au contractat un credit de la BCR au cumparat un apartament cu doua camere, 27% au ales unul cu trei camere, 11% au preferat o garsoniera si doar 5% un apartament cu patru camere (sau mai mult).

Nu in ultimul rand, aproximativ 10% dintre credite au vizat achizitia unei case/vile.

Unii romani prefera ultimul etaj!

O statistica interesanta realizata de reprezentantii bancii a relevat ponderea tranzactiilor cu apartamente situate la ultimul etaj.

„Daca la nivel national media a fost de 19,40%, la nivel local apar diferente: de la 15% in Bucuresti, 20% in Prahova, 21% in Iasi, 22% in Cluj, Sibiu si Brasov, 25% in Constanta si 31% in Timis si Galati.”

Printre factorii care au influentat decizia cumparatorilor de a achizitiona o locuinta situata la ultimul etaj s-au identificat: structura fondului locativ existent, oferte interesante pentru clienti in proiecte rezidentiale noi, dorinta de a avea intimitate si priveliste placuta, dar si pretul atractiv in multe din cazuri.

Tranzactie

sursa: Edil Cluj-Napoca 

Vizualizari: 1.556

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *