10.20.2021 23:40

Photoliu lanseaza un nou scaun mestesugit

Compania continua colaborarea cu designerul Lana, in urma succesului inregistrat de prima editie, care a inclus trei versiuni ale aceluiasi concept. Photoliu, compania fondata de designerul Irina Pogonaru, are bucuria de a fi devenit editor de design si a lansa o serie de scaune dezvoltate si produse 100% in Romania, cu designeri si mestesugari romani. Astfel, de la concept si pana la design, solutii tehnice si materiale utizate, scaunul Lana pentru Photoliu este un produs Made in Ro, care a atras atentia presei internationale.

 2

Remarcat la targul 100% Design London, scaunul Lana pentru Photoliu a fost selectat pentru aparitii in presa internationala de catre publicatiile Vogue Living, The Wall Street Journal si The New York Times. In noiembrie 2014 a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun obiect de design al anului”, in cadrul competitiei Elle Decoration Romanian Design Awards.

 

Pentru a sarbatori succesul primei editii, echipa Photoliu si designerul LANA au pornit in realizarea unei noi versiuni, editie limitata.

Am optat pentru o tapiterie brodata cu fir auriu, spre deosebire de prima editie, in care am utilizat imprimarea modelului pe materialul de tapiserie. Lemnul de stejar a fost selectionat cu atentie, incercand sa subliniem manufactura si prin aspectul striat si noduros, finisand numai atat cat sa evidentiem farmecul natural al lemnului si lasandu-l nelacuit” a explicat Irina Pogonaru, fondatorul Photoliu.

Designerul LANA se afla la cea de-a doua colaborare cu editorul de design Photoliu.

5

6

Am pornit la drum de la ideea unui print inspirat din cusaturile traditionale din zona Maramuresului, care a adus valoare in colectiile mele de haine. Daca in prima instanta si eu si Irina am preferat varianta mai practica, a imprimeului, succesul acestui obiect de design ne-a determinat sa venim cu o versiune super premium, in care materialul este brodat iar lemnul este si mai aproape de ideea de traditional”, a subliniat LANA.

 7

Pentru acest proiect s-a implicat si echipa Dizainar, care a contribuit la design-ul piesei, la identificarea solutiilor tehnice di la urmsrirea unor detalii de executie.

Ne bucuram sa observam un puternic curent de revenire la vernacular, la traditia populara ca sursa de inspiratie. Miza este sa reusesti sa dezvolți un obiect echilibrat, pe care sa poti sa il aduci in contemporan, care sa raspunda stilului de viata actual si design-ului interior din zilele noastre. Aparitia in presa internationala a confirmat faptul ca am reusit sa pastram acest echilibru, intre arta populara si design-ul contemporan, printr-o munca de echipa” a explicat Irina Pogonaru. “Cel mai important este ca atat presa de specialitate internationala cat si publicul au primit foarte bine acest demers, ceea ce arata ca este loc pe piata din Romania, dar si la targurile internationale, pentru piese Made in Ro!”.

Capture

www.photoliu.com

Vizualizari: 1.811

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *