01.28.2022 23:09

Panouri solare dependente de energie electrica

Clientii nu sunt intodeauna informati de companiile care instaleaza sistemul de panouri solare ca acestea sunt legate la reteaua electrica si dependente de aceasta. Dupa ce au cheltuit 20.000 sau 80.000 de dolari, acestia sfarsesc cu un sistem care este total dependent de energia electrica.

panouri-solare-tuburi-vidat

Legatura panoului solar la reteaua electrica face ca mecanismul sa functioneze pe baza de electricitate cand este nevoie si sa respinga excesul inapoi cand nu o foloseste la capacitate totala, fiind generata de panouri fotovoltaice.

Caracteristica de siguranta a acestor sisteme legate la reteau electrica este accea ca se deconecteaza atunci cand curentul cade. Daca nu mai este o sursa de curent intreaga linie de producere a energiei solare devine inutila si nu poti porni un laptop chiar daca ai panouri solare pe acoperis si soarele straluceste pe cer. Problema este ca nu se poate instala un switch care sa treaca sistemul fotovoltaic doar pe uz local pentru ca nu este permis de codul electric.

Multi oameni nici nu cred in aceasta informatie si exista chiar ingineri si arhitecti care nu stiau. Sistemul devine nesigur pentru ca la oprirea curentului se opreste si el neavand un sistem de bypass.

Sistemele fara curent sunt independente si functioneza pe o combinatie de panouri solare,baterii si adesea un generator de rezerva pe benzina,diesel sau propan. Acestea sunt foarte greu de intretinut datorita costului bateriilor. Tehnologia bateriilor a ramas in anii 1800 si chiar si bateriile „deep cycle” dureaza doar 5-10 ani, costul unor baterii pe sistem clasic fara curent ajungand la 500 de dolari pe luna.

Gencho_Petkov_SolarPanel_shutterstock

Si totusi doar un sistem fara curent iti ofera o adevarata independenta energetica. Multi oameni care cumpara sisteme conectabile la reţeaua electrica cred ca au cumparat sisteme fara curent.

 

Vizualizari: 3.578

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *