01.28.2022 21:53

Noua gama de aparate de aer conditionat

In întâmpinarea obiectivelor UE 20-20-20, Ariston vine
si lanseaza noua gama de aparate de aer conditionat

Ariston Thermo România, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de echipamente destinate încalzirii, producerii de apa calda menajera si  climatizarii aerului, a lansat în acest an noua gama de aparate de aer conditionat, venind astfel în întâmpinarea obiectivelor Uniunii Europene 20-20-20 privind protectia mediului înconjurator.

„Noile obiective ale Uniunii Europene, denumite generic 20-20-20, prevad ca pâna în anul 2020 sa se ajunga la o reducere cu 20% a emisiilor cu efect de sera, o crestere cu 20% a utilizarii energiilor regenerabile si o scadere cu 20% a consumului de energie la nivel global. Pentru a veni în întâmpinarea acestora, în prima parte a acestui an, am lansat noua gama de aparate de aer conditionat”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Sales and Operations Manager Ariston Thermo România.

Potrivit afirmatiilor sale, noile modele Ariston – KYRIS, AERES si EVOS – dispun de o clasa de eficienta energetica A++, anticipând directivele europene ce vor intra în vigoare începând cu anul 2017.

Clasa de eficienta energetica A a reprezentat pâna în prezent limita superioara, însa în viitor normativele europene vor considera conforme doar produsele mai avansate. Astfel, începând cu 2015 pe piata vor fi disponibile doar aparatele de clasa A+, din 2017 cele A++, iar din 2019 cele A+++”, a mai spus Catalin Draguleanu.

Acesta a mai adaugat ca, în acest fel, produsele cu o eficienta energetica scazuta vor fi treptat eliminate de pe piata si vor face loc celor performante ce asigura un consum redus. În plus, tot normele europene protejeaza clientii care, începând din acest an, vor putea gasi pe eticheta o serie de informatii suplimentare ce îi vor ajuta sa aleaga produse potrovite nevoilor lor.

Ariston a decis sa devanseze calendarul cerintelor minime impuse de normative si sa introduca pe piata produse superioare din punctul de vedere al performantelor si cu un grad înalt de eficienta. Astfel, începând din acest an, produsele noastre ating clasa de eficienta energetica A++, având astfel un avans de patru ani fata de alte echipamente ce se gasesc pe piata”, a adaugat Draguleanu.

Functii avansate pentru noile aparate de aer conditionat

Dincolo de clasa de eficienta net superioara, noile modele din gama Ariston dispun de o serie de functii avansate.

Noutatea absoluta introdusa anul acesta este dotarea modelului KYRIS cu un senzor de prezenta inteligent, capabil sa detecteze miscarile persoanelor aflate în încapere. În cazul în care camera este goala, aparatul actioneaza modul de functionare cu consum redus. O alta functie inteligenta care se regaseste la toate modelele din gama este „Follow me” , aceasta permitând reglarea de temperaturi diferite în diverse puncte ale camerei.

Noua gama dispune si de filtre de platina, ce îndeparteaza bacteriile si ciupercile, prevenind astfel principalele cauze ale alergiilor. De asemenea, cele trei modele pot memora preferintele utilizatorului, astfel încât la orice pornire temperatura si viteza rotorului sunt aceleasi ca în momentul opririi.

Ventilatorul cu 12 viteze, fata de trei cum dispun aproape toate aparatele de pe piata, nivelul ridicat de silentioziotate si difuzoarele de parfum se numara, de asemenea, printre functiile noilor dispozitive.

Cele trei modele de aer conditionat sunt disponibile în reteaua de parteneri Ariston si dispun de o garantie de 3 ani.

Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre cei mai importanti jucatori internationali în productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate încalzirii si producerii de apa calda menajera.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat, pompe de caldura si panouri solare.

Ariston Thermo Group a înregistrat în 2012 vânzari totale de 1.320.000.000 Euro, în crestere cu 5% fata de 2011. Compania detine 19 unitati proprii de productie în 10 tari si 15 centre de cercetare în 8 tari, având în total 6.800 de angajati în cele 46 de filiale aflate în 30 de tari. Compania asigura, de asemenea, o distributie ce acopera peste 150 de state din întreaga lume. 

Vizualizari: 1.401

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *